4ο Forum Υγείας: Θεσσαλονίκη-24 & 25 Νοεμβρίου

Σημαντικές πληροφορίες αλλά και ειδήσεις που αφορούν στα νεότερα αποτελέσματα ερευνών καθώς και στις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από σοβαρές ασθένειες, χρόνιες παθήσεις και θέματα υγείας που απασχολούν όλη την κοινωνία αναμένεται να προκύψουν μέσα από το 4ο Forum για την Υγεία, την Διατροφή & Ομορφιά που θα διεξαχθεί στις 24 & 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στην Θεσσαλονίκη.

Σημαντικές ειδήσεις από τις ομιλίες του Forum

BULLYING : 3 φορές περισσότερο Θύτες και έως 10 φορές περισσότερο Θύματα τα άτομα με Διάσπαση Προσοχής.

Ομιλητές:

Περισσότεροι από 200 διακεκριμένοι ομιλητές, κορυφαίοι επιστήμονες και ιατροί της Βόρειας Ελλάδας αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι από όλη την χώρα και το εξωτερικό, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και καταξιωμένοι ερευνητές συγκεντρώνονται για ένα διήμερο με σκοπό την ενημέρωση του κοινού και σύνθημα "Ανοίγουμε την υγεία στην κοινωνία".

Από τις ομιλίες του Forum που αφορούν στα παιδιά και κατ’ επέκταση στους γονείς και σε όλη την οικογένεια, το μεγάλο θέμα της ΔΕΠΥ (Διάσπαση Προσοχής-Παρορμητικότητα - Υπερκινητικότητα) που οδηγεί σε προβλήματα συμπεριφοράς και μάθησης στο σπίτι και στο σχολείο. Το θέμα θα αναπτύξει ο τ. Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών, Καθηγητής Ψυχολογίας & Μαθησιακών Δυσκολιών επί 44 έτη σε γνωστά Πανεπιστήμια Αγγλίας, Ελλάδας και ΗΠΑ κ. Γεώργιος Θ. Παυλίδης (Κυριακή 25 Νοεμβρίου, 15.20-16.00, Αίθουσα Υγεία).

Όπως ο ίδιος θα αποκαλύψει, υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της ΔΕΠΥ, της ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ και του BULLYING, γι’ αυτό και η πρόγνωση, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση είναι μεγίστης σημασίας. Συγκεκριμένα, εξηγεί ο κ. Παυλίδης «Τα άτομα με Διάσπαση Προσοχής αλλά κυρίως με Παρορμητικότητα (ανυπομονησία) και Υπερκινητικότητα είναι στο Bullying, 3 φορές περισσότερο θύτες και ως 10 φορές περισσότερο θύματα. Αντίθετα οι Δυσλεξικοί είναι κυρίως θύματα, σε πολύ υψηλότερη συχνότητα από τον μέσο όρο».

Σημειώνεται ότι η ομιλία του κ. Παυλίδη για την Δυσλεξία με θέμα: Πρόγνωση, Διάγνωση, Αντιμετώπιση: ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗ, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, 15.20-16.30, στην αίθουσα Υγεία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν