4ο Forum Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα – Περιβάλλον και Ογκολογία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι "Γυναίκες στη Ογκολογία" (W4O Hellas) διοργανώνουν για 4η συνεχόμενη χρονιά το Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία στην Ελλάδα» με κεντρικό θέμα φέτος «Περιβάλλον και Ογκολογία». Το Forum θα διεξαχθεί την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), στην Αθήνα.

Στην επιστημονική συνάντηση θα συζητηθούν διεξοδικά θέματα σχετικά με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που οδηγούν σε καρκινογένεση, όπως η ρύπανση, το κάπνισμα και τα καρκινογόνα στην καθημερινότητά μας, οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στην υγεία, ο ρόλος των γονιδίων έναντι του περιβάλλοντος στην καρκινογένεση αλλά και η κεντρική σημασία της διατροφής και της άσκησης ενάντια στον καρκίνο.

Επιπλέον θα υπάρξει ειδικό στρογγυλό τραπέζι για τον καρκίνο σε παιδιά και εφήβους και για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε παιδιά και εφήβους.

Επιστήμονες, από διάφορους χώρους και από τα σημαντικότερα κέντρα ερευνών της χώρας μας, συμμετέχουν σε μια προσπάθεια διεπιστημονικής προσέγγισης της περιβαλλοντικής επίδρασης στην καρκινογένεση. Θα ακουστούν απόψεις για το ρόλο και τις επιδράσεις της σύγχρονη τεχνολογίας και των συσκευών ασύρματης επικοινωνίας, για το ρόλο των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και για την περιβαλλοντική πολιτική και διαχείριση.

Στο πλαίσιο του Forum, διοργανώνεται ξεχωριστή κοινωνική εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη και Ευζωία: project γένους θηλυκού;» με την συμμετοχή σημαντικών γυναικών-πρέσβειρων των σκοπών των ‘Γυναικών στην Ογκολογία’, από το χώρο των γραμμάτων και της πολιτικής. Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, θα πλαισιώσει μουσικά η Μαρίνα Σάττι και οι Fonέs.

Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά σεμινάρια διατροφής, yoga, pilates, ομαδικής εικαστικής ψυχοθεραπείας και βελονισμού- με δωρεάν συμμετοχή.

Ειδικοί διατροφολόγοι θα βοηθήσουν να κατανοήσουμε τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής. Θα συμμετάσχουμε σε εργαστήριο για να μάθουμε ποιες πρέπει να είναι οι καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες, με στόχο την ευεξία και τόνωση του οργανισμού. Θα φτιάξουμε υγιεινούς χυμούς και θα μοιραστούμε απλές συνταγές αποτοξίνωσης.

Ομάδα γυμναστών, με υποστήριξη φυσικοθεραπευτή, θα μας εισάγει σε ένα δομημένο πρόγραμμα άσκησης. Θα μάθουμε τα βασικά βήματα της τεχνικής πιλάτες και πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει κατά τη θεραπεία αλλά και στην πρόληψη και αποθεραπεία. Ειδικοί εκπαιδευτές θα μας μυήσουν στα μυστικά υποστηρικτικών τεχνικών. Θα συμμετάσχουμε σε σεμινάριο yoga, τεχνικών χαλάρωσης, σεμινάριο εικαστικής ψυχοθεραπείας και θα συζητήσουμε το θετικό ρόλο που μπορούν να παίξουν διάφορες υποστηρικτικές τεχνικές όπως ο βελονισμός και η ρεφλεξολογία.

Η είσοδος στα βιωματικά σεμινάρια είναι δωρεάν με προεγγραφή/ κράτηση. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.w4ohellas.org και www.facebook.com/womeninoncology και για να αποστείλετε τη φόρμα συμμετοχής και για την εγγραφή σας επικοινωνήστε με τη γραμματεία E.T.S. Events, κ. Βιβή Μπουκουβάλα • Τηλ.: 210-98 80 032, Φαξ: 210-98 81 303
e-mail: ets@otenet.gr ets@events.gr ή στο email των W4O-Hellas: w4ohellas@gmail.com.

*Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» είναι ένα δυναμικό δίκτυο γυναικών που ασχολούνται με την Ογκολογία, με κύριους στόχους την προώθηση του διαλόγου για ευκαιρίες, λύσεις, απαντήσεις σε κοινά προβλήματα, ένας χώρος έκφρασης και υποστήριξης των γυναικών ογκολόγων, αλλά και ένα πρωτοπόρο δυναμικό δίκτυο υποστήριξης, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς με επίκεντρο τη γυναίκα-ασθενή με καρκίνο. Όλα τα έσοδα και δωρεές ενισχύουν το «κοινωνικό ταμείο» των W4O-Hellas για την υποστήριξη οικονομικά αδύνατων και ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν