45χρονος έκανε μετάγγιση αίματος από τον γιο του “για να μείνει νέος για πάντα”

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
μετάγγιση αίματος
Ζάπλουτος εκκεντρικός επιχειρηματίας ξοδεύει 2 εκατ. δολάρια τον χρόνο "για να γίνει 18 ετών" βιολογικά!

Ένας άντρας που ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο προσπαθώντας να “αντιστρέψει τη βιολογική του ηλικία”, έκανε ένα παράξενο επόμενο βήμα.

Εδώ και αρκετό καιρό, ο 45χρονος Bryan Johnson προσπαθεί να γυρίσει πίσω τον χρόνο: Ακολουθώντας μια αυστηρή δίαιτα και πρόγραμμα προπόνησης, ο ζάπλουτος επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας λέει ότι κατάφερε ήδη να πάρει πίσω μερικά από τα βιολογικά του χρόνια.

Αλλά τώρα, αποκάλυψε ότι σε μια προσπάθεια να βρει το μυστικό της αιώνιας νιότης, ζήτησε και του έκαναν μετάγγιση με το αίμα του έφηβου γιου του!

Έχοντας κάνει στο παρελθόν μεταγγίσεις αίματος για τον ίδιο σκοπό από αγνώστους, ο Bryan έκανε τώρα το ίδιο με το αίμα του 17χρονου γιου του, Talmage. Μάλιστα μετάγγιση έγινε και στον 70χρονο πατέρα του, Richard (παππού του 17χρονου)!

Παππούς, γιος και εγγονός της οικογένειας Johnson πήγαν σε μια κλινική στο Ντάλας των ΗΠΑ, όπου στους Richard και Talmage αφαιρέθηκε ένα λίτρο αίμα και μετατράπηκε σε μια παρτίδα πλάσματος και ένα άλλο σε ερυθρά και λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.

μετάγγιση αίματος

Ο 45χρονος μαζί με τον 17χρονο γιό του

Το πλάσμα του Talmage στη συνέχεια εγχύθηκε στον πατέρα του με την ελπίδα ότι θα επιδιορθώσει οποιαδήποτε κυτταρική βλάβη και θα αναζωογονήσει το αίμα του.

Δείχνοντας ένα δοχείο γεμάτο με το πλάσμα του, ο 45χρονος είπε: “Κοιτάξτε εδώ! Έτσι μπορείς να καταλάβεις αν είμαι απατεώνας ή όχι. Το χρώμα είναι ωραίο. Είναι παρθένο».

Οι ισχυρισμοί ότι το πλάσμα από οργανισμούς νεαρών ατόμων μπορεί να βελτιώσει την υγεία των παλαιότερων γενεών υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό.

Μελέτες σχετικά με το θέμα έχουν πραγματοποιηθεί σε ποντίκια στο παρελθόν, αν και οι ειδικοί λένε ότι τα αποτελέσματα είναι ασαφή και προτείνουν ότι η δοκιμή του σε ανθρώπους είναι το λιγότερο… απερίσκεπτη.

Ο Charles Brenner, βιοχημικός στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο City of Hope στο Λος Άντζελες, δήλωσε: “Δεν έχουμε μάθει αρκετά για να υποδείξουμε ότι αυτή είναι μια βιώσιμη ανθρώπινη θεραπεία για οτιδήποτε (…) Για μένα, είναι χυδαίο, δεν στηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία και είναι σχετικά επικίνδυνο».

Ωστόσο, η ομάδα του 45χρονου πιστεύει ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει να πετύχει τον στόχο του να αντιστρέψει τη βιολογική του ηλικία.

Και ο δισεκατομμυριούχος λέει ότι δεν το πήρε απόφαση από ιδιοτροπία: “Ξεκινάμε πρώτα από τα στοιχεία. Δεν κάνουμε τίποτα με βάση το συναίσθημα”.

Μιλώντας προηγουμένως για αυτό το ακραίο… καθεστώς υγείας του, το οποίο ονόμασε “Project Blueprint”, ο 45χρονος Bryan αποκάλυψε ότι έχει δει κάποιες αξιοσημείωτες βελτιώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του:

“Το αριστερό μου αυτί είναι 64 ετών, τα τεστ φυσικής κατάστασης λένε ότι είμαι 18 ετών, η καρδιά μου είναι 37 ετών, η δύναμη του διαφράγματος είναι 18 ετών!”, είπε στο BBC, παραδεχόμενος ότι ορισμένα σημεία του σώματός του είναι… μεγαλύτερης ηλικίας από άλλα.

“Προσπαθώ να γίνω σαν έναν 18χρονο. Ο γιος μου είναι 17, οπότε τον πειράζω πάντα και του λέω, ‘Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω σαν εσένα’”.

Ο 45χρονος Bryan έχει επίσης υποσχεθεί να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της μετάγγισης αίματος του τους επόμενους μήνες.

Πηγή: https://www.ladbible.com