3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser

  • Ρούλα Τσουλέα
Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής
Οι νεότερες θεραπευτικές και αισθητικές τεχνικές για πλήθος δερματολογικών προβλημάτων θα αποτελέσουν επίκεντρο του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας & Laser.

Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματοχειρουργικής, Αισθητικής Δερματολογίας και Laser θαδιεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Το συνέδριο διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Δερματοχειρουργικής, Laser και Αισθητικής Δερματολογίας. Στο επίκεντρό του θα βρεθούν οι νεότερες θεραπευτικές τεχνικές για πλήθος δερματολογικών προβλημάτων.

Στο πλαίσιό του, διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ομιλητές με σημαντική κλινική και εκπαιδευτική εμπειρία στο αντικείμενό τους, θα καταθέσουν τη γνώση και εμπειρία τους, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαδραστική επικοινωνία και στην ευρεία ανταλλαγή απόψεων με τους συμμετέχοντες. Για το λόγο αυτό, θα πραγματοποιηθούν μία σειρά από workshops, τα οποία θα αρχίσουν από την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020 και θα συνεχιστούν παράλληλα με το συνέδριο τις επόμενες δύο ημέρες.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί 16-18 Ιανουαρίου 2020 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Ακολουθούν αναλυτικά οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν στη διάρκειά του.

Λίπος

Νέες τεχνικές λιπόλυσης, λιποαναρρόφησης  και μεταφοράς λίπους που μπορούν να προσφέρουν αισθητική αποκατάσταση και ανανέωση στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα, θα παρουσιασθούν από τον επιφανή καθηγητή Guillermo Blugerman (Αργεντινή).

Ανάπλαση δέρματος

Θα παρουσιασθούν νέοι συνδυασμοί και τεχνικές στις αναπλάσεις του γερασμένου δέρματος ώστε να επιτυγχάνεται μικρότερος χρόνος παραμονής στο σπίτι και ειδικά, όταν συνδυάζονται με PRP, ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Νήματα

Νέα υλικά νημάτων και νέες τεχνικές θα αναλυθούν από τους διακεκριμένους επιστήμονες Dr Guillermo Blugerman και Dr Irina Poleva (Ιταλία) σε Στρογγυλή Τράπεζα και workshop (όπως ανόρθωση ρινός – προσώπου).

Νύχια

Στο πάνελ Χειρουργική Όνυχος καλεσμένος ομιλητής θα είναι ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Δερματολογίας Dr  Eckhart Haneke (Γερμανία). Ο καθηγητής θα αναπτύξει νεότερες χειρουργικές τεχνικές για παθήσεις και όγκους ονύχων.

Φλεβολογία και ευρυαγγείες

Ο καθηγητής Φλεβολογίας Dr Giuseppe Genovese (Ιταλία) θα αναπτύξει, μαζί με διακεκριμένους Έλληνες δερματολόγους, τις  νεότερες τεχνικές στην αντιμετώπιση των ευρυαγγειών και κιρσών των κάτω άκρων.

Laser και συνδυασμοί

Οι επιφανείς και έμπειροι καθηγητές Leonardo Marini (Ιταλία) και Klaus Hoffmann (Γερμανία), θα αναλύσουν νέες τεχνικές και συνδυασμούς για την αντιμετώπιση  αιμαγγειωμάτων – φλεβικών δυσπλασιών. Θα παρουσιάσουν επίσης τη στρατηγική αντιμετώπισης των ουλών ακμής. Ο προσκεκλημένος ομιλητής Dr Christopher Rowland-Payne (Βρετανία)  θα αναλύσει την θεραπεία των μελαχρωματικών βλαβών του δέρματος, καθώς και τεχνικές αφαίρεσης βλαβών του δέρματος.

Υαλουρονικά και fillers

Οι παγκοσμίου φήμης Dr Wolfgang Redka-Swoboda (Γερμανία) και Dr Alessio Redaelli (Ιταλία) θα αναλύσουν την εφαρμογή υαλουρονικών και θα δώσουν  οδηγίες για το πως, που και πότε πρέπει να γίνονται. Θα μιλήσουν  επίσης για την χειρουργική ανατομία του προσώπου, η γνώση της οποίας αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βέλτιστη και δίχως επιπλοκές αποτελεσματικότητα. Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η σωστή επιλογή επαγγελματία Υγείας/δερματολόγου για τη συγκεκριμένη μέθοδο και τεχνική για την αποφυγή επιπλοκών.

Βοτουλινική τοξίνη (Botox)

Οι Dr Alessio Redaelli (Ιταλία) και Dr Maria Tsoukas (Βρετανία) μαζί με άλλους αξιόλογους συναδέλφους τους θα αναλύσουν  τεχνικές και εφαρμογές της βοτουλονικής τοξίνης για τις ρυτίδες έκφρασης, αλλά και νέες εφαρμογές όπως ακμή, χειλοειδή, ραγάδες δακτυλίου κ.α.

Peelings

Ο Dr  Philippe Deprez (Ισπανία)  θα αναπτύξει  το θέμα του πρωτοποριακού peeling φαινόλης για την ανάπλαση προσώπου. Οι Dr Nicola Zerbinati (Ιταλία) και Guillermo Blugerman θα αναπτύξουν αισθητικές και επεμβατικές τεχνικές στην περιοφθαλμική χώρα και στο πρόσωπο.

Workshops

Θα γίνουν αντίστοιχες πράξεις Live σε ασθενείς, που  θα παρέχουν την ευκαιρία σε νέους αλλά και έμπειρους δερματολόγους να επαυξήσουν τι γνώσεις τους παρακολουθώντας καινούριες τεχνικές σε διάφορους τομείς της Δερματοχειρουργικής και να κάνουν πρακτική εφαρμογή σε ασθενείς με την καθοδήγηση των ειδικών.