30ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Το συνέδριο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Θα διεξαχθεί 27-29 Μαΐου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη. Κεντρικό θέμα είναι «Φυσικοθεραπεία και Διεπιστημονική Διαχείριση των Σύγχρονων Προκλήσεων»

Οι νεότερες εξελίξεις στην αποκατάσταση των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης, την καρδιοαναπνευστική και μυοσκελετική φυσικοθεραπεία, τους χρόνιους πόνους και τις αθλητικές κακώσεις, αλλά και την αντιμετώπιση των επίμονων συμπτωμάτων που παρουσιάζουν πολλοί ασθενείς μετά την οξεία λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου Φυσικοθεραπείας.

Το συνέδριο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών. Θα διεξαχθεί 27-29 Μαΐου 2022 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη. Κεντρικό θέμα είναι «Φυσικοθεραπεία και Διεπιστημονική Διαχείριση των Σύγχρονων Προκλήσεων». Είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί δια ζώσης μετά από 26 μήνες πανδημίας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Τομέα Μακεδονίας Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα παρουσιάσουν τις εξελίξεις στην αποκατάσταση σοβαρών νευρολογικών και νευρομυϊκών παθήσεων, μεταβολικών νοσημάτων, αλλά και προβλημάτων που αφορούν τα νεογνά και τους ηλικιωμένους.

Διεπιστημονική διαχείριση

Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην διεπιστημονική πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, η οποία απαιτεί συνεργασία όλων των επιστημόνων Υγείας. Η συνεργασία αυτή είναι απαραίτητη «για την πληρέστερη, αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά», σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή ΔΙΠΑΕ Γιώργο Κούτρα, πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου.

«Οι περισσότερο από 650 επιστήμονες που υπογράφουν τις επιστημονικές εργασίες και συμμετέχουν ενεργά στο συνέδριο θα προσελκύσουν το σύνολο των φυσικοθεραπευτών και των επιστημόνων υγείας, επιβεβαιώνοντας την πρωτεύουσα θέση της φυσικοθεραπείας στη διεπιστημονική διαχείριση των σύγχρονων προκλήσεων στην παγκόσμια κοινότητα», τονίζει.

Το συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας (ER-WCPT) κυρία Esther-Mary D’Arcy και η αντιπρόεδρος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης Carmen Suarez. Διαδικτυακή παρέμβαση θα πραγματοποιήσει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κυρία Μίνα Γκάγκα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ειδική, τιμής ένεκεν, απονομή προς τους καθηγητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ.κ. Διομήδη Κοτζαηλία, Ελευθέριο Φραγκοράπτη, Σοφία Παπαδοπούλου, Στυλιανό Ρόσμπογλου, Στυλιανή-Λιάνα Μηλιώτη, Σάββα Μαυρομούστακο, Σταύρο Κοτταρά, Αθηνά Γεωργιάδου και Ανθούλα Πορφυριάδου.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://congress.psf.org.gr/