25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας πραγματοποιείται ανά δύο έτη διατηρώντας την παράδοση της παρουσίας και της ενεργούς δράσης του τα τελευταία 56 χρόνια. Οι εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου Ρευματολογίας σηματοδοτούν την κορύφωση της δραστηριότητας του εκάστοτε ΔΣ της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & ΕΠ.Ε.Ρ.Ε κατά την ολοκλήρωση της θητείας του.

Η AENORASIS ήταν μέγας χορηγός στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας 2016, που πραγματοποιήθηκε στις 8-11 Δεκεμβρίου και διοργανώθηκε από την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Το περιεχόμενο του Συνεδρίου επικεντρώθηκε στα επιστημονικά θέματα της Ρευματολογίας, στα οποία υπάρχουν εξελίξεις και νέες γνώσεις. Στο φετινό Πανελλήνιο Συνέδριο Ρευματολογίας δόθηκε έμφαση στην παρουσίαση της ερευνητικής δραστηριότητας των ελληνικών κέντρων με την παρουσίαση των ανακοινώσεων τους. Επιπλέον, φέτος καθιερώθηκε «η οργανωμένη περιήγηση» στις αναρτημένες ερευνητικές ανακοινώσεις «με οδηγούς» νέους πανεπιστημιακούς ιατρούς.

Επίσημος καλεσμένος του συνεδρίου αλλά και ομιλητής του δορυφορικού της  Aenorasis, ήταν ο Prof. Smolen, ο οποίος είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους ερευνητές σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της Ανοσολογίας. Ο Prof. Smolen, κατά τη διάρκεια τη ομιλίας του ανέπτυξε τη θέση των βιο-ομοειδών  mAb στη θεραπεία των ρευματικών νοσημάτων.