21ο Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδας

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Θα διεξαχθεί το διήμερο 20-21 Απριλίου 2024 στην Πάτρα. Η συμμετοχή σε αυτό είναι δωρεάν.

Η διαχείριση των τυχαίων ευρημάτων στην απεικόνιση και ο προσυμπτωματικός έλεγχος των ασθενών με απεικονιστικές μεθόδους είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν κατά το 21ο Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Το συνέδριο διοργανώνει η Ακτινολογική Ένωση Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Θα διεξαχθεί το διήμερο 20-21 Απριλίου 2024 στο Ξενοδοχείο My Way Hotel & Events (Λεωφόρος Όθωνος-Αμαλίας 16), στην Πάτρα.

Το επιστημονικό πρόγραμμά του συμπεριλαμβάνει θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο ακτινολόγο στην καθημερινή κλινική πράξη, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, μεταξύ άλλων, και στην εφαρμογή σύγχρονων διαδερμικών επεμβατικών τεχνικών για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως η πνευμονική εμβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Στο συνέδριο συμμετέχουν 35 ομιλητές και πρόεδροι, ανάμεσα στους οποίους και γιατροί κλινικών ειδικοτήτων, οι οποίοι συμβάλλουν στην απαρτίωση της γνώσης.

Το Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδος διεξήχθη για πρώτη φορά το 1997. Ήταν ιδέα του τότε διευθυντή του Κλινικού Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών αειμνήστου ομοτίμου καθηγητή κ. Ι. Δημόπουλου. Στόχος του ήταν να δοθεί ένα βήμα στους ακτινολόγους της ευρύτερης περιοχής, ώστε να έχουν την ευκαιρία μία φορά το χρόνο να συναντιούνται και να ανταλλάσσουν απόψεις για τρέχοντα θέματα της Ακτινολογίας, με σκοπό τη μετάδοση και την προαγωγή της γνώσης.

«Ευελπιστούμε ότι το εφετινό 21ο Ακτινολογικό Συνέδριο Νοτιοδυτικής Ελλάδος θα αποτελέσει για μια ακόμη χρονιά έναν τόπο δημιουργικής επιστημονικής συνεργασίας και αλληλοσυμπλήρωσης αλλά και μια ωραία αφορμή για σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της ακτινολογικής κοινότητας», δήλωσε ο πρόεδρος του συνεδρίου, καθηγητής Δημήτριος Ν. Καρναμπατίδης, διευθυντής του Κλινικού Εργαστηρίου Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Πατρών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου. Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στον σύνδεσμο ΕΔΩ, ενώ εγγραφή μπορεί να γίνει ΕΔΩ.