19 νεκροί στις ΗΠΑ από μηνιγγίτιδα- και το FBI ερευνά την υπόθεση

  • Iatropedia
Ένα απίστευτο θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες σε 15 Πολιτείες των ΗΠΑ. Ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI, έχουν κάνει φύλο και φτερό, φαρμακευτικό εργαστήριο στα περίχωρα της Μασαχουσέτης, το οποίο φαίνεται να συνδέεται με τη θανατηφόρα επιδημία μηνιγγίτιδας που έχει πλήξει περιοχές των ΗΠΑ. Οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 19, και άλλοι 247 άνθρωποι νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία...

Οι ομοσπονδιακοί πράκτορες με τη συνοδεία εισαγγελέα, μπήκαν στο φαρμακευτικό εργαστήριο στη Νέα Αγγλία, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η επιδημία της μηνιγγίτιδας συνδέεται με μολυσμένες ενέσεις στεροειδών, οι οποίες παρασκευάζονταν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Όπως είπε η εισαγγελέας, Κάρμεν Ορτίθ, που επιβεβαίωσε την έρευνα των ομοσπονδιακών πρακτόρων στο συγκεκριμένο εργαστήριο φαρμακευτικής, είναι πρόωρο να ειπωθεί οτιδήποτε, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Υγείας που ανακοίνωσε τη νέα απώλεια από την επιδημία, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το θύμα, εκτός από ότι ήταν από τη νοτιοδυτική Βιρτζίνια.

Η Πολιτεία του Τενεσί είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από τη μηνιγγίτιδα, με 8 νεκρούς και 61 κρούσματα και δεύτερη η Πολιτεία του Μίσιγκαν με 3 νεκρούς και 48 κρούσματα.

Τρεις άνθρωποι που έλαβαν άλλα σκευάσματα της ίδιας εταιρίας μολύνθηκαν και αυτοί από την ίδια μορφή μηνιγγίτιδας που προκαλεί ένας μύκητας.

Γενικά, τα συμπτώματα της νόσου εμφανίζονται σε μια με τέσσερις εβδομάδες μετά τη χορήγηση του φαρμάκου, αλλά σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, σε ορισμένες περιπτώσεις τα συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν ύστερα από πολλούς μήνες.

Η μυκητιασική μηνιγγίτιδα είναι μια σπάνια και μη μεταδοτική μόλυνση που ευθύνεται για φλεγμονή των προστατευτικών μεμβρανών του εγκεφάλου και του μυελού των οστών.