Το 1,5 εκατ. ευρώ φτάνουν σε αξία τα φάρμακα που εκλάπησαν από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, κανονικά λειτουργεί το φαρμακείο του Οργανισμού στον Ρέντη παρά την τεράστια ζημία που υπέστη με την κλοπή φαρμάκων αξίας 1,5 εκατ. ευρώ που συνέβη τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης. Να θυμίσουμε ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ προμηθεύονται οι ασθενείς φάρμακα Υψηλού Κόστους για χρόνιες παθήσεις...

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Οργανισμού για τα φάρμακα που εκλάπησαν:

Κανονικά λειτουργεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ Ρέντη (Πειραιώς 167) μετά την αναγκαστική ολιγόωρη διακοπή, εξαιτίας της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης 18 Οκτωβρίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από τις αστυνομικές αρχές, κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ κατέγραψε τις απώλειες φαρμάκων και τις ζημίες που υπέστη ο χώρος του φαρμακείου.

Τα φαρμακευτικά σκευάσματα που εκλάπησαν αφορούν διάφορες κατηγορίες παθήσεων, όπως Νεφρικής Ανεπάρκειας (ερυθροποιητίνες), Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας, Κυστικής Ίνωσης, Μεσογειακής Αναιμίας (φάρμακα
αποσιδήρωσης), Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, Νεοπλασιών και είναι αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Το φαρμακείο συνεχίζει απρόσκοπτα τον ομαλό εφοδιασμό των περιφερειακών διευθύνσεων του Οργανισμού και καλύπτει πλήρως τις υπάρχουσες θεραπευτικές ανάγκες των δικαιούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν