13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής

  • Ρούλα Τσουλέα
λαπαροσκοπική χειρουργική
Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής και το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας θα πραγματοποιηθούν 12-14 Απριλίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου.

Δύο συνέδρια αφιερωμένα στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική θα διεξαχθούν στην Αθήνα 12-14 Απριλίου 2019. Τα διοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής & άλλων Επεμβατικών Τεχνικών και η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Παχυσαρκίας, οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο ένα  θεματολογικά πλούσιο τριήμερο.

Πρόκειται για το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής και το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής της Παχυσαρκίας, που θα διεξαχθούν στην Αίγλη Ζαππείου.

Η εφαρμογή των λαπαροσκοπικών τεχνικών σε όλες πρακτικά τις ενδοκοιλιακές παθήσεις, αλλά και σε πολλές παθήσεις του οπισθοπεριτοναϊκού χώρου, αποτελούν την εκπαιδευτική πρόκληση και τον τεχνικό μονόδρομο για τον νέο χειρουργό.

Βασική επιδίωξη των δύο συνεδρίων είναι η ανάδειξη των ελάχιστα τραυματικών – λαπαροσκοπικών τεχνικών για τη θεραπεία των παθήσεων του ανώτερου και του κατώτερου πεπτικού, των συμπαγών οργάνων, των κηλών και της παχυσαρκίας.

Οι νέες τεχνολογίες, η ρομποτική χειρουργική και η ενδοαυλική ενδοσκοπική χειρουργική θα αποτελέσουν επίσης σημαντικά θέματα στο τριήμερο. Θα δοθεί έμφαση σε βιντεοπροβολές, ανάπτυξη τεχνικών θεμάτων και σε διαδραστική ανταλλαγή εμπειριών από  Έλληνες και ξένους ομιλητές, τονίζοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των Συνεδρίων.

Παράλληλα, θα γίνει προσπάθεια αποτύπωσης της ελληνικής πραγματικότητας στην λαπαροσκοπική χειρουργική με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ομιλητών από τις υπόλοιπες (εκτός της Αθήνας) μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Ένας από τους βασικός στόχος είναι η προσέλκυση των ειδικευόμενων χειρουργών με την οργάνωση ενός “φιλικού” για αυτούς τριημέρου, καθώς και  η επιστημονική κινητοποίησή τους, με την ενσωμάτωσή τους στις εργασίες των συνεδρίων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος των συνεδρίων κ. Στυλιανός Α. Καπίρης, διευθυντής της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

 Θεματολογία των Συνεδρίων

– Λαπαροσκοπική χειρουργική του ανώτερου πεπτικού

– Λαπαροσκοπική χειρουργική του κατώτερου πεπτικού

– Ελάχιστα τραυματική χειρουργική συμπαγών και οπισθοπεριτοναϊκών οργάνων

– Εκπαίδευση στη λαπαροσκοπική χειρουργική

– Λαπαροσκοπική χειρουργική κηλών κοιλιακού τοιχώματος

– Νέες τεχνολογίες στη λαπαροσκοπική χειρουργική

– Ρομποτική χειρουργική

– Ενδοαυλική ενδοσκοπική χειρουργική

– Μακροχρόνια αποτελέσματα επεμβάσεων παχυσαρκίας

– Επανεπεμβάσεις παχυσαρκίας

– Μεταβολική χειρουργική, χειρουργική για σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ

– Αμφιλεγόμενα θέματα στη χειρουργική της παχυσαρκίας

 Μοριοδότηση

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα μοριοδοτηθεί από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ), ο οποίος είναι ο επίσημος φορέας για τη μοριοδότηση, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την U.E.M.S. Η χορήγηση των μορίων γίνεται βάσει των ωρών παρακολούθησης. Επισημαίνεται ότι κάθε (1) μόριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης αντιστοιχεί σε μία πλήρη ώρα παρακολούθησης του επιστημονικού προγράμματος.

Πιστοποιητικά Παρακολούθησης

Τα πιστοποιητικά παρακολούθησης θα δοθούν σε όλους τους εγγεγραμμένους συνέδρους μετά το πέρας του Συνεδρίου και ανάλογα με τις ώρες παρακολούθησης του επιστημονικού προγράμματος.

Εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2018, ώρα 12:00 μ-13:00 μμ στο χώρο του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό με θέμα «Παχυσαρκία και διαβήτης: Υπάρχουν επιστημονικές λύσεις!» Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του Συνεδρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν