Τραυματισμός από καθάρισμα αβοκάντο: Έγινε “μόδα” το #AvocadoInjury – Δείτε τι κάνουν! [pics]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι πολύ υγιεινά, αλλά φαίνεται ότι η κατακόρυφη άνοδος στην δημοφιλία τους τα τελευταία χρόνια έχει φέρει ένα πολύ περίεργο φαινόμενο: τα social media γεμίζουν με φωτογραφίες από τραυματισμούς ανθρώπων που καθαρίζουν αβοκάντο!

Αβοκάντο – Ναι, δεν είναι αστείο, αν και η τάση στα social media με τον “κωδικό” #avocadoinjury είναι ανοδική και πολλοί νομίζουν ότι έχει πλάκα να τραυματίζεται κανείς πολύ σοβαρά με μαχαίρι.

Πολλοί γιατροί, ειδικά στην Αγγλία, αναφέρουν ραγδαία αύξηση τραυματισμών στο χέρι, σε άτομα που καθαρίζουν αβοκάντο!

αβοκάντο

Ένας χειρουργός του Λονδίνου λέει ότι βλέπει περίπου 4 ασθενείς την εβδομάδα με σοβαρά κοψίματα. Ένα άλλο νοσοκομείο καταγράφει κατακόρυφη άυξηση των εκτάκτων περιστατικών με τέτοιους τραυματισμού τα Σάββατα, περίπου την ώρα που είναι το brunch (προέρχεται από τις λέξεις breakfast και lunch και αφορά το συνήθως πλούσιο γεύμα μεταξύ 11:00 και 13:00).

Η απίστευτη αυτή τάση εμφανίζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το hashtag #AvocadoInjury ή #AvocadoHand.

Ορισμένοι από τους τραυματισμούς περιλαμβάνουν νευρική βλάβη και απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Πώς γίνεται με ασφάλεια το καθάρισμα του αβοκάντο

Για να αποφύγετε τραυματισμούς ενώ κόβετε ένα αβοκάντο, ακολουθήστε αυτή την απλή τεχνική: τοποθετήστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια, κρατήστε το με το ένα χέρι και μετά κόψτε οριζόντια, στρίβοντας το αβοκάντο για να το γυρίσετε.

Για να αφαιρέσετε το κουκούτσι πρέπει να το “σκάψετε” με ένα κουτάλι και όχι να το τρυπήσετε με μαχαίρι.

Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς η μαλακή σάρκα του φρούτου είναι “παγίδα”. Είναι πολύ εύκολο για ένα μαχαίρι να περάσει μέσα από αυτή και από το χέρι σας, ακόμα και μέσα από το κουκούτσι ενδιάμεσα.

http://abc7ny.com