Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε γκοφρέτες καλαμποκιού: Δείτε τα δύο προϊόντα και τι εντόπισαν

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ΕΦΕΤ
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά δύο προϊόντα από γκοφρέτες καλαμποκιού, επειδή στην πρώτη τους ύλη (καλαμπόκι) «ανιχνεύθηκε η μη εγκεκριμένη φυτοπροστατευτική ουσία Chlorpyrifos».

Έτσι ανακαλούνται τα εξής προϊόντα:

  • «GOOD FOOD γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g, και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23
  • «CRISPY BALANCE γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g, και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23
ΕΦΕΤ

Οι δύο γκοφρέτες καλαμποκιού που ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ

Το Chlorpyrifos είναι ένα οργανοφωσφορικό εντομοκτόνο, ακαρεοκτόνο και ακαρεοκτόνο, που χρησιμοποιείται κυρίως για τον έλεγχο του φυλλώματος και των εντόμων που ζουν στο έδαφος.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ

Ανάκληση γκοφρετών καλαμποκιού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση από την πολωνική εταιρία “Good Food Products Sp. z o.o” στην ελληνική αγορά γκοφρετών καλαμποκιού, στην πρώτη ύλη των οποίων (καλαμπόκι) ανιχνεύθηκε η μη εγκεκριμένη φυτοπροστατευτική ουσία Chlorpyrifos.

Σε συνέχεια περαιτέρω διερεύνησης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Κεντρικής Μακεδονίας & Αττικής του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε ότι τα εμπλεκόμενα προϊόντα είναι τα κάτωθι:

  1. το προϊόν με εμπορική ονομασία «GOOD FOOD γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g, και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23,
  2. το προϊόν με εμπορική ονομασία «CRISPY BALANCE γκοφρέτα καλαμποκιού», βάρους 105g, και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από 16/12/23.

O Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων και βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.