Mucuna …. Η ενίσχυση της διάθεσης από τη σειρά Ypertrofes™.

  • Iatropedia
Το Mucuna είναι ένα φυτό που συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων υπερτροφών καθώς η δράση του επεκτείνεται σε πολλούς τομείς χαρίζοντας έτσι τεράστια οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Το Mucuna, μπορούμε να το βρούμε και ως βελούδινο φασόλι, είναι μια υπερτροφή που εντοπίζεται κυρίως σε τροπικές περιοχές και του οποίου η χρήση γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Οι τοπικοί πληθυσμοί πάντα το κατανάλωναν γνωρίζοντας τα αποτελέσματα του στη λειτουργία του οργανισμού.

Πολλές είναι οι αναφορές σχετικά με τα οφέλη που μπορούσε να προσφέρει σε προβλήματα που σχετίζονταν με εντερικές διαταραχές, στην ενέργεια που αποκτούσαν όσοι το κατανάλωναν καθώς και στην ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας. Η μελέτη του με τη πάροδο του χρόνου έχει εξελιχθεί και νέες ιδιότητες έχουν αναφερθεί.

Μία από τις γνωστότερες ενώσεις στο Mucuna είναι η λεβοντόπα ή L-dopa, βιοδραστική χημική ουσία πρόδρομος πολλών νευροδιαβιβαστών, συμπεριλαμβανομένης της αδρεναλίνης και της ντοπαμίνης, ορμόνη που μπορεί να συμβάλλει στη φυσιολογική ρύθμιση της διάθεσης και της γνωστικής λειτουργίας.

Η ντοπαμίνη έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, δρώντας με προστατευτικό τρόπο, ενώ μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένας ρυθμιστικός παράγοντας του στρες, λειτουργώντας κατευναστικά στο νευρικό σύστημα ως προσαρμογόνος ουσία.

Ταυτόχρονα, αυτή η ξεχωριστή τροφή χρησιμοποιείται από τα άτομα που θέλουν να έχουν ένα ενισχυμένο μυϊκό σύστημα και αυξημένα ενεργειακά επίπεδα, μέσα από φυσικές διαδικασίες, οπότε είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Παράλληλα, μπορεί να συμβάλλει, εξαιτίας της αύξησης της ντοπαμίνης, στην ενίσχυση των επιπέδων τεστοστερόνης, αυξάνοντας συνακόλουθα τη σεξουαλική διάθεση, καθώς με τη πάροδο του χρόνου τα επίπεδά της έχουν τη τάση να μειώνονται. Η ενίσχυση της αυξητικής ορμόνης και της τεστοστερόνης έχει την ικανότητα να ανεβάζει τα επίπεδα ενέργειας.

Τέλος, ένα από τα κύρια γνωρίσματα του Mucuna είναι η αντιοξειδωτική του ικανότητα, συμβάλλοντας στην καταστροφή των ελευθέρων ριζών, χαρίζοντας ένα αίσθημα ευεξίας.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Mucuna αναδεικνύουν το ρόλο γενικότερα των υπερτροφών στη ζωή του ανθρώπου. Οι υπερτροφές είναι τρόφιμα, κυρίως φρούτα και φυτά, που μπορεί να προσφέρουν μεγάλες ποσότητες θρεπτικών συστατικών τα οποία είναι απαραίτητα για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού, εξασφαλίζοντάς του αυξημένα επίπεδα ενέργειας, μεγαλύτερη ζωτικότητα και ευεξία.

Η σκόνη της υπερτροφής Mucuna μαζί με μια σειρά από άλλες Υπερτροφές προσφέρονται μέσα από τη σειρά Ypertrofes™ της Astra Medical Hellas Superfoods™-AMHES, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διατηρηθούν όλα τα αξιοθαύμαστα συστατικά που περιέχουν στη σύνθεσή τους.

Όλες οι Ypertrofes™ μπορούν να καταναλωθούν ξεχωριστά ή συνδυαστικά αυξάνοντας ακόμα περισσότερα τη δράση τους και χαρίζοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ των μορφών συμπληρωμάτων διατροφής, και γιατί υπερέχουν αυτά που η μορφή τους είναι σε σπρέι για το στόμα;

Ποια είναι η λειτουργία του Πράσινου Καφέ στην προσπάθεια απώλειας βάρους;

Υπερτροφές….. μια πηγή ευεξίας και ενέργειας

Χλωρέλλα… μια μαγική άλγη!