Καύσωνας: Τι να προσέχετε με το γάλα και τα αυγά στο ψυγείο – Έκανε δημοσίευση ο ΕΦΕΤ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν ποικίλες επιπτώσεις στις συνήθειές μας. Μία από αυτές αφορά το ψυγείο στο σπίτι.

Με σχετική του ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε ένα σύνηθες λάθος τις περιόδους των υψηλών θερμοκρασιών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «αν συνηθίζετε να αποθηκεύετε γάλα και αυγά στην πόρτα του ψυγείου σας, τώρα το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες, έχει έρθει η ώρα να τα μετακινήσετε σε πιο ψυχρά σημεία του ψυγείου (τα αυγά πάντα σε κατάλληλες προθήκες), όπως στο πίσω μέρος των εσωτερικών ραφιών. Και τα δύο αυτά τρόφιμα, πρέπει να παραμένουν, σε σταθερή θερμοκρασία (4 °C) για να παραμείνουν φρέσκα και ασφαλή για περισσότερο χρονικό διάστημα».

ΕΦΕΤ

Η σχετική ανάρτηση του ΕΦΕΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς μειώνουμε την σπατάλη τροφίμων: Οι 12 συμβουλές του ΕΦΕΤ

ΕΦΕΤ: Τα πέντε «κλειδιά» για ασφαλέστερα τρόφιμα

Οδηγίες ΕΦΕΤ: Πώς καθαρίζουμε σωστά τις επιφάνειες για την προετοιμασία των γευμάτων στο σπίτι

Γιατί είναι σημαντικό το είδος συσκευασίας των τροφίμων: Τι υπογραμμίζει ο ΕΦΕΤ

φωτό: iStock