Ιπποφαές Eubias™. Ο βασιλιάς των συμπληρωμάτων διατροφής!

  • Iatropedia
Το φυτό Ιπποφαές είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά που υπάρχουν καθώς προηγείται πολύ της εποχής των παγετώνων. Έχει τη μορφή θάμνου και βρίσκεται στην περιοχή της Ευρασίας, καθώς ο χώρος στον οποίο ευδοκιμεί και μπορεί να αναπτυχτεί και να προσφέρει την καλύτερη ποιότητα σε έλαιο είναι οι κρύες αυτές περιοχές. Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια η καλλιέργειά του έχει αναπτυχθεί και σε άλλες χώρες προσφέροντας τα ίδια θετικά αποτελέσματα

Οι θαυματουργές του ιδιότητες είναι γνωστές από την αρχαιότητα καθώς μνημονεύεται από την εποχή του Μέγα Αλέξανδρου, είναι γνωστή η ιστορία που αναφέρει ότι τα άλογά του τρέφονταν από το φυτό Ιπποφαές και είχαν ανεξάντλητες δυνάμεις, ενώ παρουσιάζεται και σε βιβλία του πατέρα της Φαρμακολογίας Διοσκουρίδη.

Η χρήση του στην ιατρική εμφανίζεται από Κινέζους και Θιβετιάνους ιατρούς για τους οποίους ήταν ένα πολύ σημαντικό συστατικό.

Το 1929 γίνεται η πρώτη βιοχημική ανάλυση του καρπού, με την οποία όλοι αντιλαμβάνονται πλέον πόσο σημαντικό είναι ως φυτό. Διαπιστώθηκε ότι το φυτό περιέχει 190 θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορούν να προσφέρουν ισορροπία στον οργανισμό, με τα πιο δραστικά από αυτά να εντοπίζονται στο έλαιο που παράγεται από τους καρπούς του φυτού μέσω μιας μεθόδου που ονομάζεται έκθλιψη.

Κύριο γνώρισμα των περισσότερων συστατικών που βρίσκονται στο έλαιο Ιπποφαούς όπως το λινολενικό οξύ, οι βιταμίνες Ε, Α, C, η καροτίνη, οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή και τα ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος, ο χαλκός, το μαγγάνιο, το σελήνιο και πολλά άλλα είναι ότι διαθέτουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Αυτή η ομάδα συστατικών συμβάλλει στη ρύθμιση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύοντας τη φυσική άμυνα του οργανισμού. Η πλούσια περιεκτικότητα σε αυτά, τα οποία διαθέτουν πολύ χαμηλό μοριακό βάρος, βοηθά στην ενεργοποίηση ισχυρών αντιοξειδωτικών ουσιών από τον ίδιο τον οργανισμό, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση των ελευθέρων ριζών.

Παράλληλα, όλες οι βιταμίνες που περιέχονται, καθώς και τα λιπαρά οξέα, και ιδιαίτερα τα ωμέγα 9 λιπαρά οξέα μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού και να τα διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα.

Η συμβολή του στη μείωση των ελευθέρων ριζών έχει ως αποτέλεσμα το έλαιο Ιπποφαούς να μπορεί να χαρακτηριστεί ως ισχυρή αντιγηραντική ουσία καθώς συνδράμει στη μείωση της εμφάνισης των σημαδιών της ηλικίας σε έναν μεγάλο ποσοστό.

Η δράση του είναι έντονη στη γενικότερη θρέψει του δέρματος εξαιτίας της περιεκτικότητάς του σε παλμιτελαϊκό οξύ. Παράλληλα, η βιταμίνη Α που περιέχει ασκεί ιδιαίτερα θετική επίδραση στα μάτια, το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια. Μέσα από αυτές του τις δράσεις έχει χαρακτηριστεί ως ένας παράγοντας που προάγει την ομορφιά.

Ταυτόχρονα, το έλαιο Ιπποφαούς συνδράμει στη μείωση των επίπεδων της ‘’κακής’’ LDL χοληστερόλης με παράλληλη αύξηση της ‘’καλής’’ HDL χοληστερόλης. Αυτό που μπορεί να οδηγήσει σε αυτή τη διαφορά στα επίπεδα της είναι η υψηλή συγκέντρωση του φυτού σε στερόλες, όπως είναι η βήτα-σιτοστερόλη.

Το φυτικό συμπλήρωμα διατροφής Ιπποφαές Eubias™, σε μαλακή κάψουλα, και το Έλαιο Ιπποφαές Eubias™, το οποίο προσφέρεται σε μορφή ελαίου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εξωτερική χρήση, της Astra Medical Hellas Superfoods™-AMHES είναι τα συμπληρώματα διατροφής πολλαπλής χρήσης που διαθέτουν θρεπτικά συστατικά που μπορούν να χαρίσουν την ευεξία και την ισορροπία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

*Τα προϊόντα Superfoods™ μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία!