Υπερτροφές….. μια πηγή ευεξίας και ενέργειας

  • Iatropedia
Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος λόγος για μια κατηγορία τροφών που πριν λίγα χρόνια ήταν άγνωστα καθώς δεν είχαν αναγνωριστεί τα θρεπτικά τους συστατικά και δεν είχαν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες μελέτες. Αυτά τα τρόφιμα χαρακτηρίζονται ως Υπερτροφές καθώς υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες διαφορές σε θρεπτικά συστατικά από ότι περιέχουν τα κοινά τρόφιμα που καταναλώνονται καθημερινά.

Αυτές οι τροφές έχουν αυτόν τον ιδιαίτερο χαρακτηρισμό καθώς μόνο αυτός ο ορισμός μπορεί να καλύψει πλήρως τις λειτουργίες τους. Οι Υπερτροφές είναι μια ομάδα από τροφές οι οποίες διαθέτουν τεράστια θρεπτική αξία και έχουν την δυνατότητα να καλύπτουν τις μεγάλες θρεπτικές και ενεργειακές ανάγκες του ανθρώπου, αφού η περιεκτικότητα τους σε θρεπτικά συστατικά είναι πολύ μεγαλύτερη από τα κοινά σε όλους φρούτα και λαχανικά.

Κοινό στοιχείο αυτών των τροφών είναι ότι μπορούν να προσφέρουν φυσική ενέργεια, μεγαλύτερη ζωτικότητα, ευεξία, αύξηση της ερωτικής διάθεσης, διατήρηση της νεανικότητας και βελτίωση της υγείας, ενώ πολλές φορές όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να αποκτηθούν και από την χρήση μιας και μόνο Υπερτροφής.

Σε αυτή την κατηγορία τροφίμων κανείς μπορεί να συναντήσει λαχανικά, φρούτα, καρπούς ακόμα και φύκια τα οποία βρίθουν από βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και μια πλειάδα άλλων θρεπτικών συστατικών τα οποία δεν μπορούν να εντοπιστούν στις τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά. Αυτές οι τροφές έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια εξαιτίας των ιδιοτήτων τους από όλους τους λαούς οι οποίοι είχαν εντοπίσει τα οφέλη τους.

Είναι γνωστές οι ιστορίες που αναφέρονται γύρω από το κακάο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μια υπερτροφή, και τα θαυματουργά οφέλη που μπορούσαν να αποκομίσουν όσοι το κατανάλωναν σε πολλούς τομείς, όπως και οι ιστορίες που σχετίζονται με την κατανάλωση Maca και την ενίσχυση που μπορεί να προσφέρει στην σεξουαλικότητα του ανθρώπου, ενώ ολόκληρες πόλεις έχουν κατακτηθεί μετά από την χρήση της εξαιτίας της ενέργειας που προσφέρει.

Βλέποντας όλες αυτές τις ιστορίες που έχουν αναφερθεί για την κατηγορία των Υπερτροφών, αλλά και στηριζόμενη σε όλες τις αναλύσεις που έχουν γίνει σε αυτή την κατηγορία τροφίμων, εύκολα αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική είναι η ένταξη στην καθημερινή διατροφή μιας τροφής από τις λεγόμενες Υπερτροφές, ώστε να εξασφαλίσουμε την κάλυψη σε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορούν να αλλάξουν την ροή της καθημερινότητάς μας, γεμίζοντάς μας ευεξία και ενέργεια, στοιχεία που εξαιτίας του τρόπου ζωής μας και της καθημερινότητάς μας έχουν μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό.

Μια από τις πιο γνώστες υπερτροφές που μπορούμε να εντοπίσουμε στην φύση είναι η Σπιρουλίνα, ένα φύκι που φύεται μόνο σε κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό μεγάλες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, καθώς είναι ένα συστατικό που διαθέτει τεράστιες ποσότητες πρωτεΐνης, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, ενώ δεν στερείται και όλων θρεπτικών στοιχείων τα οποία είναι απαραίτητα για την συνολικότερη υγεία, ενώ η Σπιρουλίνα έιναι σημαντική και για τα άτομα που ακολουθούν μια χορτοφαγική δίαιτα αφού μπορεί να τους προσφέρει τις απαραίτητες ποσότητες πρωτεϊνών.

Ταυτόχρονα, πλάι στην Σπιρουλίνα μπορούν να μπουν τα μούρα, όπως είναι τα Goji, τα Golden Berries και το Guarana. Όλα αυτά τα μούρα ανήκουν και αυτά στον χώρο των Υπερτροφών καθώς οι ποσότητα τους σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και μια σειρά άλλων συστατικών είναι σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές που μπορούμε να αποκτήσουμε μέσω της κατανάλωσης ενός κοινού φρούτου.

Μέσα από αυτά τα φρούτα μπορούμε να αποκτήσουμε την ενέργεια, την ευεξία και την κάλυψη σε βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας ώστε να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες. Ενώ η μορφή τους μας βοηθά να αποκτήσουμε όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά άθικτα καθώς δεν έχουν αλλοιωθεί όπως θα μπορούσε να συμβεί όταν θα τα καταναλώναμε όταν ήταν ωμά.

Όλες αυτές τις Υπερτροφές καθώς και μια πληθώρα άλλων, όπως είναι το Kelp, Lucuma, Neem και ακόμα περισσότερες προσφέρονται από την Superfoods™ με την επωνυμία Ypertrofes™, οι οποίες προσφέρονται σε μια πληθώρα μορφών που προσφέρουν την ευελιξία της χρήσης και της κατανάλωσης, και την ευκαιρία να τις προσθέσει κανείς από ένα ρόφημα μέχρι και σε κάποιο φαγητό, καθώς οι μορφές τους είναι είτε σε σκόνες είτε σε αποξηραμένους καρπούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρόκος… το μαγικό φυτό για την εγκεφαλική λειτουργία

SUPER LAX™, ΕΝΑ Superfoods που βοηθά στην δυσκοιλιότητα

Χλωρέλλα… μια μαγική άλγη!

Σπιρουλίνα… ένα φύκι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα!!!