ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σεφταλιές και φιλετίνια κοτόπουλου με σαλμονέλα – Ποια είναι

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΦΕΤ
Τι ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Τι έδειξαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε.

Δύο διαφορετικά είδη τροφίμων στα οποία εντοπίστηκε το βακτήριο σαλμονέλα, ανακάλεσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Και τα δύο ανιχνεύθηκαν από ελέγχους που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του φορέα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, το ένα είναι «Σεφταλιές με χοιρινό κρέας κατεψυγμένες», με αριθμό παρτίδας: 202314511 και ημερομηνία ανάλωσης έως 14.09.24. Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία «Χ. ΜΙΧΑΣ ΑΕΒΕ» στη Θέση Κανάλι, Υψηλάντη Βοιωτίας.

Το δεύτερο προϊόν είναι τα «Φιλετίνια κοτόπουλου IQF Parnassos Delicatessen κατεψυγμένο», καθ. βάρους 1.000 gr. Ο αριθμός παρτίδας είναι 13062023 και η ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από το τέλος 06/2024.  Το προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΦΑΚΟΥ ΑΕΒΕ», στον Ελαιώνα Θηβών.

ΕΦΕΤ

Και τα δύο τρόφιμα εξετάστηκαν στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ηρακλείου. Ο έλεγχος κατέδειξε την παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp. Η σαλμονέλα είναι συνηθισμένη αιτία τροφικής δηλητηρίασης.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα προϊόντα αυτά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλεί επίσης καταναλωτές που τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν.