Χλωρέλλα… μια μαγική άλγη!

  • Iatropedia
Ο σημερινός τρόπος ζωής πολλές φορές μας έχει οδηγήσει στην αναζήτηση διαφόρων προϊόντων τα οποία θα μπορούσαν να μας ωφελήσουν και να καλύψουν τις ανάγκες μας για θρεπτικά συστατικά τα οποία είναι πλέον δύσκολο να τα καλύψουμε μόνο με την διατροφή μας. Ένα από αυτά τα διατροφικά συμπληρώματα είναι και η Χλωρέλλα, μια μικροάλγη η οποία μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό μας εξαιρετικές οφειλές.

Τι είναι όμως η Χλωρέλλα?

Η Χλωρέλλα είναι μια μονοκύτταρη άλγη που ανήκει στο γένος Chlorophyta, η οποία αναπτύσσεται μόνο σε καθαρά νερά, και έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς για την δημιουργία συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων.

Η Χλωρέλλα περιέχει στην σύνθεση της τις πράσινες φωτοσυνθετικές χρωστικές χλωροφύλλη-α και-β στους χλωροπλάστες της. Μέσω της φωτοσύνθεσης, πολλαπλασιάζει γρήγορα, απαιτώντας μόνο διοξείδιο του άνθρακα, νερό, ηλιακό φως, και μία μικρή ποσότητα ανόργανων συστατικών ώστε να αναπαραχθεί.

Παρόλο το μέγεθος της η Χλωρέλλα είναι μια μεγάλη αποθήκη θρεπτικών συστατικών τα οποία είναι απαραίτητα για την διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού.

Λαμβάνοντας κανείς Χλωρέλλα μπορεί να λάβει ταυτόχρονα μια σειρά από βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, χλωροφύλλη, φυτικές ίνες και μια πλειάδα άλλων θρεπτικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων αντιοξειδωτικών ουσιών και αμινοξέων, όλα απαραίτητα για τον οργανισμό.

Τι μπορεί να μας προσφέρει η Χλωρέλλα?

Η παχυσαρκία είναι μια νόσος που μπορεί να επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό τρομακτικές αλλαγές όσον αφορά την υγεία του. Μέσα από την παχυσαρκία πολλές φορές ο άνθρωπος μπορεί να εμφανίσει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και υπέρτασης.

Έρευνες παρόλα αυτά έχουν δείξει ότι η Χλωρέλλα θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας μείωσης τόσο της υπέρτασης όσο και των επιπέδων της χοληστερόλης το αίμα, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και η προσφορά που μπορεί να έχει η Χλωρέλλα στο μεταβολικό σύνδρομο καθώς φαίνεται ότι η Χλωρέλλα θα μπορούσε να ενεργοποιεί τα γονίδια που ελέγχουν τον τρόπο με τον οποίο η ινσουλίνη συνήθως χρησιμοποιείται από τα κύτταρα στο σώμα.

Ενώ, θα μπορούσε να ωφελήσει η χρήση της και τα ίδια τα άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας καθώς θα ήταν δυνατόν να οδηγήσει σε μια μείωση της συσσώρευσης των λιπιδίων στα λιποκύτταρα.

Πέραν όμως αυτών των οφείλων η Χλωρέλλα είναι μια άλγη η οποία έχει χαρακτηριστεί για την ενίσχυση και την τόνωση που μπορεί να προσφέρει στο ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα την καλύτερη αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής, όπως είναι η βελτίωση της ανταπόκρισης σε επιθέσεις από ιούς, ενίσχυση της άμυνας σε επιθέσεις από τους ιούς της γρίπης, ενώ μπορεί να προσφέρει και προστασία στον οργανισμό από τα τοξικά μέταλλα.

Πέρα, όλων αυτών η Χλωρέλλα είναι μια άλγη που μπορεί να προσφέρει και ομορφιά! Μελέτες έχουν δείξει ότι η Χλωρέλλα θα μπορούσε να ενισχύσει την σφριγηλότητα του δέρματος και την ενίσχυση του τόνου του δέρματος, καθώς μπορεί να επιδράσει τόσο στην εξωτερική επιφάνεια του δέρματος όσο και στην εσωτερική στιβάδα του.

Ενώ, με την μείωση που μπορεί να προσφέρει στην ξαφνική ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων μπορεί να συνεισφέρει σε δερματικές παθήσεις όπως είναι η ψωρίαση, κάποιων μορφών ακμής, ενώ η βήτα καροτίνη που περιέχεται είναι εξαιρετική τροφή για το δέρμα, καθώς επίσης και για την προστασία που μπορεί να προσφέρει σε αυτό από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Ένα προϊόν το οποίο έχει δημιουργηθεί με τις υψηλότερες προδιαγραφές, και περιέχει στην σύνθεση του αυτή την θαυματουργή πράσινη άλγη, η οποία έχει αναπτυχθεί μέσα σε πεντακάθαρα νερά είναι το Χλωρέλλα Eubias™, ένα προϊόν που μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στον οργανισμό σας.

*Όλα τα προϊόντα Superfoods™ μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σπιρουλίνα… ένα φύκι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα!!!

Ganoderma lucidum, ‘’το μανιτάρι των Θέων’’!

Κανέλα ένα φαρμακευτικό φυτό με έντονο άρωμα!!!

Πόσο σημαντικά μπορεί να είναι το Ιχθυέλαιο και το Μουρουνέλαιο στην καθημερινή μας ζωή!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν