Camu Camu. Το πολύτιμο φρούτο του Αμαζονίου!

  • Iatropedia
Το Camu Camu είναι ένα ιδιαίτερο μούρο που κυρίως αναπτύσσεται σε περιοχές του Αμαζονίου στο Περού, τη Βραζιλία, την Κολομβία και τη Βενεζουέλα. Οι καρποί του έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με ένα λεμόνι, αλλά το χρώμα τους είναι πορτοκαλί και χρησιμοποιούνται είτε ως τροφή είτε ως συμπληρώματα διατροφής, κυρίως σε μορφή σκόνης, ώστε να προσφέρουν όλα τους τα θρεπτικά συστατικά.

Ποιο είναι όμως το κύριο γνώρισμά τους;

Τα φρούτα Camu Camu περιέχουν πολλά θρεπτικά στοιχεία συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C, β-καροτένιο, λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες και πολλά άλλα. Η βιταμίνη C είναι αυτή που το κάνει να ξεχωρίζει και να προσελκύει το ενδιαφέρον όλων, καθώς έχει μοναδική ποσότητα, η οποία μπορεί να ωφελήσει σε πολλούς τομείς. Βασικό γνώρισμα της βιταμίνης C είναι ότι έχει τη δυνατότητα να υποστηρίζει τη σύνθεση του κολλαγόνου, των συνδέσμων και των τενόντων.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε αυτή, μετατρέπει το Camu Camu σε ένα ισχυρό συστατικό για την οικοδόμηση κολλαγόνου. Οι σύνδεσμοι και οι τένοντες του σώματος έχουν κολλαγόνο, πράγμα που σημαίνει ότι το Camu Camu μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία τους.

Ταυτόχρονα, το κολλαγόνο είναι ένα από τα βασικά συστατικά του δέρματος, το οποίο το βοηθά να έχει ελαστικότητα και να μειώνονται σημάδια που οφείλονται κυρίως στη μείωση του, όπως είναι οι ρυτίδες. Βασικό γνώρισμα της βιταμίνης C είναι ότι βοηθά στο σχηματισμό του, οπότε και συνεπάγεται η καλύτερη εμφάνιση του δέρματος.

Παράλληλα, το Camu Camu μπορεί να προσφέρει ενίσχυση του ανοσοποιητικού καθώς η ποσότητα της βιταμίνης C βοηθά στο οξειδωτικό στρες που προκύπτει από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες δημιουργούνται στον οργανισμό και οδηγούν στη διάσπαση των κυτταρικών μεμβρανών.

Επιπρόσθετα σε αυτά τα βασικά γνωρίσματα της βιταμίνης C, οπότε και του Camu Camu, είναι ότι μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση βοηθώντας στην εξισορρόπηση των ορμονών της, ενώ γενικότερα έχει αναφερθεί ότι το Camu Camu είναι φρούτο που μπορεί να συνεισφέρει στη λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Να αναφερθεί, επίσης, η ιδιότητα της βιταμίνης C στη μείωση της διάρκειας ενός κρυολογήματος, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην αντιμετώπιση των επιθέσεων από ιούς, εξαιτίας της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τέλος, σημαντική είναι και η συμβολή του Camu Camu στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια και μετά από έντονη σωματική άσκηση μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα της κούρασης.

Μέσα από όλες αυτές τις ιδιότητες γίνεται κατανοητό το πόσο σημαντικό μπορεί είναι ένα φρούτο όπως είναι το Camu Camu στην καθημερινή διατροφή του ανθρώπου.

Η σκόνη της υπερτροφής Camu Camu, μαζί με άλλες Υπερτροφές, προσφέρονται μέσα από τη σειρά Ypertrofes™ της Astra Medical Hellas Superfoods™-AMHES, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να διατηρηθούν όλα τα αξιοθαύμαστα συστατικά που περιέχουν στη σύνθεσή τους.

Όλες οι Ypertrofes™ μπορούν να καταναλωθούν ξεχωριστά ή συνδυαστικά αυξάνοντας ακόμα περισσότερα τα αποτελέσματά του!