Ακραία απώλεια βάρους: Οι τρομακτικές δίαιτες πρωταγωνιστών του Χόλιγουντ για ειδικούς ρόλους

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Οι ηθοποιοί είναι γνωστό ότι μερικές φορές φτάνουν στα άκρα προκειμένου να προετοιμαστούν για έναν ρόλο. Οι τρόποι με τους οποίους πολλοί χάνουν πολλά κιλά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι συχνά οριακά επικίνδυνοι.

Ηθοποιοί όπως ο Χιθ Λέτζερ, η Χίλαρι Σουάνκ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Κρίστιαν Μπέιλ έχουν επικροτηθεί για την μέθοδο υποκριτικής και αφοσίωσης σε κάποιους ρόλους. Μερικές φορές αυτή η ακραία αφοσίωση στον ρόλο έχει σοβαρές επιπτώσεις στην σωματική τους υγεία.

Ορισμένοι ηθοποιοί έχουν περάσει από ακραίες μεταμορφώσεις απώλειας βάρους για να προετοιμαστούν για έναν ρόλο. Και πολλές φορές, ο τρόπος για να χάσουν πολλά κιλά και πολύ γρήγορα είναι ανθυγιεινός και οριακά επικίνδυνος.

Δείτε μερικούς από τους πιο ακραίους τρόπους με τους οποίους πασίγνωστοι ηθοποιοί έχουν χάσει πάρα πολλά κιλά για έναν ρόλο, έχοντας κατά νου ότι κανείς δεν πρέπει να δοκιμάσει αυτές τις δίαιτες για οποιονδήποτε λόγο.

Η Anne Hathaway έτρωγε πάστα βρώμης για το «Les Miserables»

απώλεια βάρους

Η Αν Χάθαγουεϊ έχασε συνολικά 12 κιλά για τον ρόλο της ως Fantine στο “Les Miserables” (σ.σ. “Οι Άθλιοι” του Βίκτωρ Ουγκό). Προτού γνωρίσει καθολική αναγνώριση για την ερμηνεία της στην ταινία, η σταρ υποβλήθηκε σε μια επικίνδυνα ανθυγιεινή διατροφή για αυτή την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τη Vogue, η Χάθαγουεϊ έτρωγε μόνο δύο κομμάτια πάστας βρώμης την ημέρα για να χάσει τόσο βάρος. “Έπρεπε να το τηρώ με εμμονή με αυτό. Σκοπός ήταν να φαίνομαι ένα βήμα πριν τον θάνατο στην κάμερα, είχε δηλώσει η ίδια.

Ο Christian Bale έτρωγε (σχεδόν ) ένα μήλο την ημέρα για το «The Machinist»

απώλεια βάρους

Ο Κρίστιαν Μπέιλ θεωρείται ένας από τους πιο ακραίους ηθοποιούς όσον αφορά τις μεταμορφώσεις στο σώμα του για έναν ρόλο. Ανά περιστάσεις έχει χάσει αλλά και έχει πάρει πάρα πολλά κιλά για τις ανάγκες κάποιου ρόλου. Αλλά η μεταμόρφωσή του που θα μνημονεύεται για πάντα ήταν τα 25 κιλά που έχασε για το «The Machinist», μια ταινία για έναν άνδρα που παλεύει με την αϋπνία.

Για να χάσει βάρος, ο Μπέιλ έπινε μαύρο καφέ και έτρωγε μία κονσέρβα τόνο με ένα μήλο κάθε μέρα. Αν και αυτή η ακραία απώλεια βάρους λειτούργησε, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στην υγεία ενός ατόμου. Μάλιστα, ο ίδιος ο Κρίστιαν Μπέιλ έχει παραδεχτεί ότι οι κάποιες μέθοδοι μεταμόρφωσής του για έναν ρόλο πρέπει να σταματήσουν. Είχε δηλώσει στους Sunday Times το 2019 ότι «Δεν γίνεται να συνεχίσω να το κάνω όλο αυτό. Πραγματικά δεν μπορώ. Η θνητότητά μου έχει αρχίζει να με κοιτάζει κατάματα»!

Η Zoe Kravitz έπινε πηλό για το «The Road Within»

απώλεια βάρους

Το 2015, η Zoe Kravitz έπαιξε τον ρόλο κάποιας που είναι βουλιμική και ανορεξική για την ταινία «The Road Within». Η σταρ χρειάστηκε να χάσει πολλά κιλά για τον ρόλο, κάτι που έκανε με έναν ακραίο “καθαρισμό”.

“Έκανα καθαρισμό”, είπε σε συνέντευξή της στο Us Weekly. «Προσπάθησα να το κάνω με τον πιο υγιεινό τρόπο, παρόλο που δεν είναι υγιεινό. Κατέληξα να πίνω πηλό (άργιλο), γιατί καθαρίζει το σώμα και σε χορταίνει. Και από φαγητό έτρωγα συνολικά ένα βαζάκι πουρέ λαχανικών την ημέρα και έκανα τρέξιμο».

Ο Matthew McConaughey έτρωγε πουτίγκα ταπιόκας για το «Dallas Buyers Club»

απώλεια βάρους

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι έχασε 23 κιλά για την ταινία “Dallas Buyers Club”, όπου υποδύθηκε έναν άνδρα με HIV/AIDS. Για να πάει από τα 85 κιλά στα 62 κιλά μέσα σε μόλις πέντε μήνες, ο McConaughey υιοθέτησε μια περίεργη δίαιτα με ψάρια, λαχανικά, ασπράδια αυγών και πουτίγκα ταπιόκας.

“Είχα βρει μια πουτίγκα ταπιόκας και το πιο μικροσκοπικό κουταλάκι στη Νέα Ορλεάνη και την έτρωγα με αυτό για να διαρκεί περισσότερο”, είχε πει ο McConaughey.

Πηγή: https://www.businessinsider.in, https://www.usmagazine.com, https://www.thetimes.co.uk, https://www.vogue.com, https://www.eatthis.com

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 αποδεδειγμένοι τρόποι για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

Είναι το πλούσιο πρωινό γεύμα η λύση για το αδυνάτισμα; Τι δείχνει νέα μελέτη

Σπλαχνικό λίπος: Τι είναι, πώς μετριέται και πώς υποχωρεί ειδικά μετά τα 60

5 τροφές που οι διαιτολόγοι λένε να έχετε στην κουζίνα αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος