Το κορυφαίο βραβείο «Lifetime Achievement Award» του Βρετανικού Συμβουλίου απονεμήθηκε για πρώτη πορά στην Ελλάδα στον Δρ. Βασίλη Γ. Αποστολόπουλο

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Αποστολόπουλος
Στον Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλο απονεμήθηκε το υψηλού συμβολισμού «Βραβείο Συνολικής Προσφοράς» του Βρετανικού Συμβουλίου, που δίδεται για πρώτη φορά στην χώρα μας.

Αποτελεί το σημαντικότερο βραβείο-αναγνώριση που απονέμει ο έγκριτος Βρετανικός θεσμός σε αποφοίτους Βρετανικών Πανεπιστημίων για τη συνολική τους προσφορά στις σχέσεις των χωρών τους με το Ηνωμένο Βασίλειο, και ο Δρ. Αποστολόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας που το παραλαμβάνει.

Αποστολόπουλος

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος και η ΑΕ Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Kate Smith

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), είναι απόφοιτος του LSE και του Πανεπιστημίου του Cambridge, με τα οποία διατηρεί στενές σχέσεις. Μεταξύ άλλων, ο Δρ. Αποστολόπουλος υπηρετεί τα τελευταία χρόνια στο Advisory Board του LSE στο πλευρό κορυφαίων προσωπικοτήτων όπως νομπελίστας οικονομολόγος Sir Christopher Pissarides.

Αποστολόπουλος

Αναμνηστική φωτό των τριών νικητών (από τα αριστερά προς τα δεξιά) Στέλλα Κάσδαγλη (Social Impact Award), Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος (Lifetime Achievement Award) και Γαβριέλλα-Πηνελόπη Τριανταφύλλη (Professional Achievement Award)

Ο Δρ. Αποστολόπουλος, όπως σημείωσε η Επιτροπή Απονομής, «έχει γεφυρώσει μία σειρά δικτύων αποφοίτων στην Ελλάδα και τη Βρετανία με σημαίνοντα επιχειρηματικά δίκτυα και οργανώσεις και υψηλής εμβέλειας και επιδραστικότητας δράσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη». Προσθέτως, η Επιτροπή τον χαρακτήρισε «έναν πρωτοπόρο οραματιστή-επιχειρηματία που έχει προάγει τις Ελληνο-Βρετανικές σχέσεις σε μία σειρά από επίπεδα». Για την ιδιαίτερη αυτή διάκριση, ο Δρ. Αποστολόπουλος έλαβε μεταξύ άλλων συγχαρητήρια από την Επικεφαλής του LSE Dame Minouche Shafik, τον Πρύτανη του Cambridge Judge Business School, κ. Christoph Loch, και τον Επικεφαλής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, Καθηγητή Kevin Featherstone.

Αποστολόπουλος

Αναμνηστική φωτό των τριών νικητών των φετινών με τους παρισταμένους στην τελετή απονομής (από τα αριστερά προς τα δεξιά): Μαρία Νικόλτσιου, Μαρία Τσάκαλη, Αναστασία Ανδρίτσου, Στέλλα Κάσδαγλη, Kate Smith, Νίκη Κεραμέως, Γαβριέλλα-Πηνελόπη Τριανταφύλλη και Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος

Η τελετή απονομής του βραβείου έλαβε χώρα σε κλειστό τιμητικό δείπνο που παρέθεσε στους νικητές η ΑΕ Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα, κ. Kate Smith, στην πρεσβευτική κατοικία, παρουσία της Υπουργού Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως.

Αποστολόπουλος

(από αριστερά προς τα δεξιά) Αναστασία Ανδρίτσου, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Μαρία Τσάκαλη