Σύλλογος Καρκινοπαθών «ΚΕΦΙ»: Στις 5 Ιουνίου 2022 «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο»!

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΕΦΙ
Με στόχο τη διάδοση του μηνύματος της υγιεινής ζωής, αλλά και τη θεσμοθέτηση του "προσωπικού βοηθού" για τους καρκινοπαθείς με ειδικό επίδομα από το κράτος (όπως ήδη γίνεται πιλοτικά για άτομα ΑΜΕΑ), ο σύλλογος καρκινοπαθών εθελοντών φίλων ιατρών διοργανώνει τον 2ο ποδηλατικό γύρο 2022 στις 5 Ιουνίου στο Ζάππειο.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, διοργανώνει τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο 2022, στις 5 Ιουνίου 2022. Με σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο», επιθυμούμε η δράση αυτή να γίνει θεσμός και να αποτελέσει ένα ακόμα εφαλτήριο στη μάχη κατά του καρκίνου.

Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, είναι μια ημέρα μνήμης όσων νικήθηκαν και γιορτής για όλους τους επιζώντες. Παίρνοντας τη σκυτάλη από την 3η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, σας καλούμε να φορέσουμε τις μπλούζες και τα σακίδια μας, να ανέβουμε ξανά στα ποδήλατά μας και να στείλουμε τις φωτογραφίες μας ως ένα μήνυμα ενσυναίσθησης και αισιοδοξίας για τη συνολική αντιμετώπιση της ασθένειας, αλλά και ενδυνάμωσης όλων των μικρών και μεγάλων μαχητών. Επιθυμούμε, μέσα από αυτή τη δράση, να συναντηθούμε, να μοιραστούμε όμορφες στιγμές, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κοινό καλό.

Συμμετέχουν όλοι

Η αφετηρία και ο τερματισμός μας φέτος θα είναι η Αίγλη του Ζαππείου, για όσους θέλουν να μας γνωρίσουν και να κάνουμε μαζί τη διαδρομή των 5km του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, με το ποδήλατό τους, τρέχοντας ή με τα πόδια. Μπορεί να συμμετάσχει κάθε άτομο ή ομάδα, κυριολεκτικά από όπου θέλει, είτε μένει στην Αθήνα, είτε στην επαρχία, αρκεί να δηλώσει συμμετοχή στο site του Συλλόγου μας, να λάβει το συλλεκτικό υλικό μας και να ανεβάσει φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιώντας τα hashtags#ridewithKEFI #runwithKEFI.

Απαραίτητες προϋποθέσεις: το κέφι και η θέληση για προσφορά στον άνθρωπο που νοσεί, στο περιβάλλον του και στο σύνολο της κοινωνίας.

Ραντεβού λοιπόν, στις 5 Ιουνίου και ώρα 09.00 μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο για να τρέξουμε για τη ζωή που κερδήθηκε μέσα από τις προσωπικές μάχες των ασθενών και των φροντιστών τους.

Τι προσφέρει ο υγιεινός τρόπος ζωής

Με την δράση αυτή θέλουμε να συνδέσουμε τη σημασία της άσκησης και της προπόνησης με την πρόληψη, αλλά και την καλύτερη διαχείριση της ασθένειας. Οι ενδείξεις ολοένα και περισσότερων ερευνών καταδεικνύουν τις θετικές συνέπειες της γυμναστικής ως μέσο περιφρούρησης της σωματικής και ψυχικής υγείας των καρκινοπαθών.

Με την καθοδήγηση των αρμόδιων γιατρών, κάθε ασθενής μπορεί να επωφεληθεί από τις ευεργετικές ιδιότητες ενός συνολικά προσαρμοσμένου υγιούς τρόπου ζωής.

Η έγκαιρη διάγνωση, η σωστή θεραπεία των ογκολογικών ασθενειών, η εκπαίδευση των ασθενών αλλά και η επανένταξη των επιζησάντων στην κοινωνία ήταν και πάντα θα είναι κύριο μέλημα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας