Πρωτοποριακή έρευνα για ενήλικες σήμερα θύματα στην παιδική τους ηλικία

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
παιδική
Η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος SASCA («Support to Adult Survivors of Child Abuse in Institutional settings»), που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους ενήλικες για συμμετοχή στo ερευνητικό πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εξετάζει το φαινόμενο της θυματοποίησης των παιδιών σε εξω-οικογενειακά περιβάλλοντα από την οπτική των ενήλικων πια που έχουν ζήσει αυτές τις εμπειρίες, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές οι μακροχρόνιες επιπτώσεις του φαινομένου, να ερευνηθεί το αν και πώς τα θύματα μπορούν να βρουν προστασία και δικαιοσύνη στο υπάρχον νομικό πλαίσιο και να αναζητηθεί πώς η ανατροφοδότηση από την εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει στη διαμόρφωση της στρατηγικής πρόληψης του φαινομένου.

Η συμμετοχή στην έρευνα περιλαμβάνει:

1) μια συνάντηση-συνέντευξη με ψυχολόγο

2) προαιρετική συμμετοχή στη δημιουργία μικρής ομάδας ενηλίκων που έχουν υποστεί κάποια μορφή θυματοποίησης (σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική) σε ιδρυματικά πλαίσια. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει μία συνάντηση και θα συντονίζεται από δύο ψυχολόγους

3) συμμετοχή σε πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης διάρκειας 6 μηνών

Σημειώνεται ότι το απόρρητο και η προστασία των προσωπικών δεδομένων τηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας, καθώς και μετά τη λήξη αυτής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, στα τηλέφωνα 2107793648, 2107715791, ή με email στη διεύθυνση:

sasca.greece@gmail.com , υπόψιν των υπεύθυνων του προγράμματος κ.κ. Παναγοπούλου Γεωργία και Ψαρράκου Μαρία

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα http://www.sasca.eu, καθώς και τη σελίδα SASCA greek page στο facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν