Ο Θάνος Πλεύρης στο Συνέδριο «Προβληματισμοί στη Χειρουργική Ογκολογία»

  • Γιάννα Σουλάκη
Πλεύρης
Χαιρετισμό απηύθυνε σήμερα στο Συνέδριο "Προβληματισμοί στη Χειρουργική Ογκολογία" που διεξήχθη στο ξενοδοχείο Caravel, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Τα προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία Covid-19 στην άσκηση της ειδικότητας της χειρουργικής, αλλά και οι μελλοντικές προοπτικές στο κλάδο της χειρουργικής ογκολογίας, αναλύθηκαν διεξοδικά στη Διημερίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας «Προβληματισμοί στη Χειρουργική Ογκολογία»,  6 και 7 Μαΐου 2022, στο ξενοδοχείο Caravel.

Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, σημειώνοντας την αναγκαιότητα της ειδικότητας της χειρουργικής ογκολογίας στη ίαση του καρκίνου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, και Διευθυντής Χειρουργικής του ΓΝΑ «Γ.Γεννηματάς»,  Γεώργιος Zωγράφος, αναφέρθηκε στις διαρκείς προσπάθειες που καταβάλλει η Εταιρεία προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την καλύτερη υποστήριξη της ειδικότητας, ώστε να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος στο επίπεδο της εκπαίδευσης, στην μετά πανδημίας εποχή.

«Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος στο επίπεδο της εκπαίδευσης. Τα διαδικτυακά πανελλήνια μαθήματα υποστηρίζονται από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία και τα hands on courses και άλλες δραστηριότητες επανέρχονται με την καλύτερη δυνατή οργάνωση. Παράλληλα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όπως οι Επιστημονικές Εταιρείες κύριας ειδικότητας έχουν θεσμικό ρόλο στην ειδικότητα και εκπαίδευση των νέων Ιατρών», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της Χειρουργικής Εταιρείας.

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου ΕΔΩ