Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ: Επιστημονική και ψυχολογική υποστήριξη στο νέο ειδικό ιατρείο Άνοιας / Πάρκινσον

  • Iatropedia newsroom
Αλτσχάιμερ
Ειδικό ιατρείου Άνοιας/ Πάρκινσον ξεκινά τη λειτουργία του από τις 9 Μαΐου 2023 και κάθε Τρίτη στο νοσοκομείο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ.

Επιστημονική και ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς με άνοια / πάρκινσον και στις οικογένειές τους παρέχει  το ειδικό Ιατρείο που ξεκινά τη λειτουργία του από την 9η Μαϊου στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ και κάθε Τρίτη,  υπό την εποπτεία του νευρολόγου Στεβή Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η νόσος Alzheimer αποτελεί την πιο διαδεδομένη μορφή άνοιας, με σημαντικές επιπτώσεις στην εθνική υγεία αλλά και οικονομία.

Αυτή τη στιγμή 50 εκατομμύρια άνθρωποι διεθνώς αντιμετωπίζουν αυτή την ύπουλη και ανίατη νόσο. 34.6% και παραπάνω των ανθρώπων από  85 ετών και άνω θα διαγνωστούν με αυτή τη νόσο.

«Δυστυχώς η επιστημονική έρευνα έχει αποδειχθεί ατελέσφορη στο να ανακαλύψει το μηχανισμό αυτής της ασθένειας και περαιτέρω τα αίτια της. Ακόμα χειρότερα καμία αποτελεσματική και ριζική μέθοδος θεραπείας δεν έχει υπάρξει», σημειώνει ο νευρολόγος και υπεύθυνος του Ιατρείου κ. Στεβής και εξηγεί:

«Τραγικές και αφόρητες είναι και οι ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις αυτής της κατάστασης. Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα καλούνται να διαχειριστούν ηλικιωμένους με άνοια ή νόσο του πάρκινσον , χωρίς καμία στοιχειώδη ηθική και υλική στήριξη από τις κοινωνικές δομές υγείας», όπως τονίζει.

Για τον λόγο αυτό και στα δυσμενή αυτά πλαίσια, η δημιουργία του εξειδικευμένου ιατρείου άνοιας/πάρκινσον στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, αποσκοπεί στο  να παρέχει επιστημονική αλλά και ψυχολογική υποστήριξη στους ασθενείς αλλά και στις οικογένειες των ασθενών με άνοια και  πάρκινσον.