«Κάνε τον … άθλο σου στη Σύρο» για καλό σκοπό!

  • Γιάννα Σουλάκη
Τρίαθλο
Η μαγευτική Ερμούπολη της Σύρου υποδέχεται κορυφαίους τριαθλητές, και όχι μόνο, στη διοργάνωση “SYRATHLON 2019” το τριήμερο 28-30 Ιουνίου (Παρακευή – Κυριακή).

Κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο, με μία …ανάσα! Η «Αρχόντισσα των Κυκλάδων» δίνει ραντεβού, όχι μόνο με την ελίτ των τριαθλητών αλλά και με όσους αγαπούν αυτό το μοναδικό άθλημα αντοχής. Άτομα όλων των επιπέδων και όλων των ηλικιών θα κάνουν τον …άθλο τους στην Σύρο, συνδυάζοντας αθλητισμό, τουρισμό και πολιτισμό. Συνδιοργανωτές του αθλητικού event είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου Ερμούπολης και ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Δρομέων Σύρου.

Εκτός από τα βασικά αγωνίσματα Olympic Triathlon και Sprint Triathlon, το πρόγραμμα του “Syrathlon 2019” περιλαμβάνει σκυταλοδρομίες, παιδικό αγώνα διάθλου, αγώνα δρόμου 5χλμ, καθώς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Για την ενίσχυση της «ΣΤΕΓΗΣ Ανήλικων και Εφήβων Σύρου»

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από τον Φιλανθρωπικό Αγώνα Δρόμου 5χλμ., η διοργάνωση υποστηρίζει τη «ΣΤΕΓΗ Ανήλικων και Εφήβων Σύρου», προσφέροντας τα έσοδα του αγώνα στον συγκεκριμένο κοινωνικό φορέα.

  • Το απόγευμα της Παρασκευής (28/6), η διοργάνωση ξεκινά με «Καλωσόρισμα» των αθλητών, βραβεύσεις Ελλήνων τριαθλητών και την τελετή έναρξης.
  • Το πρωί του Σαββάτου (29/6), θα πραγματοποιηθούν οι Αγώνες Διάθλου, για παιδιά και έφηβους, ηλικίας από 6 έως 15 ετών. Το μεσημέρι, ακολουθεί η Tεχνική Eνημέρωση για τους αγώνες τριάθλου ενηλίκων και o Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου 5χλμ, με εκκίνηση στις 18:00, από την πλατεία Μιαούλη.
  • Τα main events της διοργάνωσης, οι αγώνες τριάθλου ενηλίκων, θα ξεκινήσουν την Κυριακή (30/6), στις 9:00 π.μ., με δύο αποστάσεις, Olympic και Sprint Distance, και δυνατότητα συμμετοχής αθλητών, είτε ατομικά είτε ομαδικά (2 έως 3 άτομα ανά ομάδα), σε σκυταλοδρομίες (relays).

Πρόσφατα και στο πλαίσιο του Φιλανθρωπικού Αγώνα, δύο σπουδαίοι τριαθλητές, ο Παναγιώτης Δημόπουλος και η Εύα Μπέκα, επισκέφθηκαν «ΣΤΕΓΗ Ανήλικων και Εφήβων Σύρου», όπου θαύμασαν το έργο του Ιδρύματος, μίλησαν στα παιδιά για το τρίαθλο και τα οφέλη του, και τα παρακίνησαν να φτιάξουν ομάδες, με στόχο να αγωνιστούν με ομάδες τριάθλου ή απλά να συμμετάσχουν στον Φιλανθρωπικό Αγώνα δρόμου.

Το SYRATHLON 2019 έχει στόχο να παροτρύνει έμπειρους και ερασιτέχνες αθλητές να επισκεφθούν τη Σύρο και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε έναν μοναδικό αγώνα τριάθλου, να προβάλει το νησί, αναδεικνύοντας τις ομορφιές του, στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου αλλά και να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού, στηρίζοντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Για δηλώσεις συμμετοχής, το ακριβές πρόγραμμα των αγώνων και των υπόλοιπων δράσεων, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.syrathlon.gr