Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Ιατρική πρωτοπορία και νεότερα δεδομένα στη θεραπεία της λιθίασης του ουροποιητικού και τις παθήσεις του προστάτη

  • Iatropedia newsroom
Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, πιστό στη δέσμευσή του να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων επενδύοντας διαρκώς σε νέες τεχνολογίες αιχμής, προχώρησε στην προμήθεια του υπερσύγχρονου, υψηλής ενέργειας Laser Cyber Ho 100.

Το συγκεκριμένο Holmium Laser αποτελεί το πρώτο και μοναδικό στην Αττική, καθιστώντας, έτσι, το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ως «σημείο αναφοράς» στην εξατομικευμένη και ολιστική αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού και των παθήσεων του προστάτη.

Λιθίαση ουροποιητικού συστήματος:

Το υπερσύγχρονο, υψηλής ενέργειας Laser (Cyber Ho 100) έχει τη δυνατότητα να κονιορτοποιήσει τους λίθους μέσα σε λίγα λεπτά, αναίμακτα και χωρίς τομές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τεχνική εφαρμόζεται και για μεγάλος λίθους του νεφρού, ενώ ο ασθενής λαμβάνει εξιτήριο την ίδια ημέρα, χωρίς νοσηλεία, κατόπιν παραμονής ολίγων ωρών.

Καλοήθης Υπερπλασία του Προστάτη:

Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητας του υπερσύγχρονου, υψηλής ενέργειας Laser (Cyber Ho 100) είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε εξάχνωση και εκπυρήνιση μεγάλων αδενωμάτων του προστάτη, (διουριθρική προστατεκτομή), μέσω της τεχνικής HoLEP (Holmium laser enucleation of the prostate). Στην περίπτωση αυτή αφαιρείται όλο το αδένωμα που προκαλεί την απόφραξη, λύνοντας οριστικά το πρόβλημα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως μεγέθους προστάτη, με χαμηλά ποσοστά επιπλοκών και επανεπεμβάσεωv.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπερσύγχρονο, υψηλής ενέργειας Laser (Cyber Ho 100), προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, τόσο στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας  όσο και στην ασφάλεια του ασθενή.

Με αφορμή την προμήθεια του υψηλής ενέργειας Laser (Cyber Ho 100), ο Δρ. Αχιλέας Πλουμίδης Ουρολόγος, Διευθυντής του Κέντρου Ρομποτικής & Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής Ουρολογίας-Ανδρολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, δήλωσε: «Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών μένει πιστός στη δέσμευσή του για την προσφορά ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, οι οποίες υποστηρίζονται από τις διαρκείς επενδύσεις σε ιατρικό εξοπλισμό. Το υψηλής ενέργειας Laser (Cyber Ho 100), σε συνδυασμό με τη mini-διαδερμική νεφρολιθοτριψία (mini-PCNL), αλλά και την ψηφιακή εύκαμπτη ουρητηροσκόπηση (RIRS- Retrograde Intrarenal Surgery), η οποία εφαρμόζεται στην Ουρολογική κλινική του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών προσφέρει εντυπωσιακά και άμεσα αποτελέσματα για λίθους του ουροποιητικού, ανεξαρτήτως εντόπισης, σύστασης και μεγέθους. Εξαιρετικά επίσης είναι τα αποτελέσματα και για τις παθήσεις του προστάτη».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε κάθε νοσοκομείο του Ομίλου, από πολύ νωρίς, εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται ειδικά μέτρα προφύλαξης από κρούσματα του COVID – 19, τα οποία επικαιροποιούνται, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί. Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των ασθενών, προστατεύουμε το προσωπικό μας, ώστε να συνεχίσουμε, απρόσκοπτα να προσφέρουμε υπηρεσίες υγείας σε όλους.

Δρ. Αχιλέας Πλουμίδης Ουρολόγος, Διευθυντής του Κέντρου Ρομποτικής & Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής Ουρολογίας-Ανδρολογίας, Ιατρικό Κέντρο Αθηνών