Ενισχύστε τη δράση της κρέμας ανάπλασης φυσικά

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
κρέμα ανάπλασης
Η ακμή είναι η κυριότερη αιτία για την εμφάνιση ουλών στην επιδερμίδα, κάτι που, όπως είναι φυσιολογικό, ταλαιπωρεί ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών και γυναικών στον κόσμο.

Οι εξειδικευμένες κρέμες για ουλές και κρέμες ανάπλασης, που είναι ικανές να παράσχουν μια ολοκληρωμένη θεραπεία, αποτελούν σαφώς μια εξαιρετική λύση.

Αν θέλετε, όμως, να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα μιας κρέμας ανάπλασης, ώστε αυτή να δράσει πιο γρήγορα, τότε η φύση έχει προνοήσει κατάλληλα. Διαβάστε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε, πέρα από την ευλαβική εφαρμογή της κρέμας για ουλές πρωί και βράδυ για τρεις εβδομάδες.

Μάσκα από μέλι και κανέλα

Το μέλι και η κανέλα είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών, ενώ έχουν και ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση, ενισχύοντας έτσι την αναπλαστική κρέμα. Αναμείξτε δύο κουταλιές της σούπας μελιού με μια κουταλιά της σούπας κανέλα και εφαρμόστε το μείγμα σε καθαρή επιδερμίδα. Αφήστε το να δράσει για περίπου 10 με 15 λεπτά, ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό, στεγνώστε την περιοχή και στη συνέχεια εφαρμόστε την κρέμα ανάπλασης.

Toner από μηλόξυδο

Ο λόγος που το μηλόξυδο μπορεί να γίνει ένας πιστός σύμμαχος της κρέμας για τις ουλές σας οφείλεται στο γεγονός ότι είναι αντισηπτικό και επιταχύνει την επούλωση και την αναγέννηση των κυττάρων. Επίσης, είναι πλούσιο σε μηλικό και γαλακτικό οξύ, που βοηθά στην απολέπιση του δέρματος. Ανακατέψτε ίσες ποσότητες νερού και μηλόξυδου, ρίξτε μερικές σταγόνες σε βαμβάκι και βρέξτε με αυτό το πρόσωπό σας. Αφήστε το να δράσει για πέντε λεπτά και ξεπλύνετε καλά. Στη συνέχεια εφαρμόστε την κρέμα ανάπλασης.

Φίλος ομορφιάς το πράσινο τσάι

Ως ένα ρόφημα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το πράσινο τσάι είναι ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό και το δέρμα σας και ιδανικό για να συνοδεύσετε τη θεραπεία σας με την κρέμα ανάπλασης. Μπορείτε να πίνετε σε καθημερινή βάση τουλάχιστον μια κούπα, αφού καταπολεμά τα βακτήρια και μειώνει τον ερεθισμό από την ακμή. Επίσης, μπορείτε να βράσετε μια κούπα τσάι, να το αφήσετε να κρυώσει και στη συνέχεια να εμποτίσετε σε αυτό δισκία από βαμβάκι για να βρέξετε το πρόσωπό σας. Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά και μετά από κάποια ώρα ξεπλύνετε την περιοχή. Τέλος, εφαρμόστε την κρέμα για τις ουλές.

Το ελαιόλαδο κάνει πάλι το θαύμα του

Το λάδι ελιάς, πέρα από ένα πολύ βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, που κάνει κάθε πιάτο πεντανόστιμο, είναι κι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό που, παράλληλα, ενυδατώνει το δέρμα. Πριν εφαρμόσετε την κρέμα ανάπλασης, ρίξτε μερικές σταγόνες σε ένα δισκίο από βαμβάκι και απλώστε το στις επιθυμητές περιοχές. Αφήστε το να απορροφηθεί, στη συνέχεια ξεπλύνετε και συνεχίστε κανονικά τον καθαρισμό σας. Τέλος, εφαρμόστε την κρέμα για τις ουλές.

Δεν σημαίνει ότι οι παραπάνω φυσικές λύσεις θα αποδειχτούν το ίδιο αποτελεσματικές σε όλες τις περιπτώσεις, ούτε ότι πρέπει να τις χρησιμοποιείτε κάθε φορά που θα εφαρμόζετε την κρέμα για τις ουλές. Απλώς δοκιμάστε μια από αυτές και ίσως τη βρείτε χρήσιμη.