Πρόωρη εκσπερμάτιση: 5 συμβουλές αντιμετώπισης

  • Iatropedia newsroom
εκσπερμάτιση
Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μειωμένης ικανοποίησης και αυξημένης κατάθλιψης, επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι από τη διάρκεια της σεξουαλικής τους επαφής. Ο λόγος; Η πρόωρη εκσπερμάτιση του άνδρα.

Η πρόωρη εκπσπερμάτιση είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει τόσο τους άντρες, όσο και τις γυναίκες και κατ’ επέκταση την δυναμική του ίδιου του ζευγαριού. Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι κάτι που συμβαίνει κυρίως στους νέους άντρες (ηλικίας κάτω των 40 ετών).

Αυτοί αναζητούν συνήθως φαρμακευτικές λύσεις στο πρόβλημά τους, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν ορισμένες τεχνικές επάνω στο σεξ, που μπορούν να τους βοηθήσουν να καθυστερήσουν τον οργασμό τους και να έχουν μαζί με την σύντροφό τους μια πιο ολοκληρωμένη σεξουαλική εμπειρία.

Δείτε μερικές τέτοιες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να καθυστερήσετε τον οργασμό σας:

Βαθιά αναπνοή

Η βαθιά αναπνοή είναι μια μορφή διαλογισμού που μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει στον έλεγχο της διέγερσης και την ένταση που οδηγούν στην πρόωρη εκσπερμάτιση. Προσπαθήστε να αποφύγετε τις “ρηχές”, μικρές, γρήγορες αναπνοές, που επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό και σας φέρνουν πιο κοντά στην εκσπερμάτιση. Προσπαθήστε να σταματήσετε για λίγο την “πράξη” και να πάρετε μια βαθιά εισπνοή που θα κρατήσει περίπου 5 δευτερόλεπτα. Κρατήστε την αναπνοή σας για ακόμα 3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εκπνεύστε για άλλα 5 δευτερόλεπτα.

Η μέθοδος “σταμάτα-ξεκίνα”

Αυτό ξεκινά ως ατομική… άσκηση. Δοκιμάστε κατά τον αυνανισμό, να φέρετε τον εαυτό σας κοντά στην εκσπερμάτιση, αλλά να διακόψετε την πράξη λίγα δευτερόλεπτα προτού ολοκληρώσετε. Αφού χαλαρώσετε, προσπαθήστε να ξαναφέρετε τον εαυτό σας στην ίδια κατάσταση, όλο και πιο κοντά στον οργασμό, και επιχειρήστε να σταματήσετε για ακόμα μια φορά. Συνεχίστε περιοδικά αυτή την άσκηση μέχρι να δείτε ότι σας είναι ολοένα και ευκολότερο να κρατάτε τον οργασμό σας και μετά να… επανέρχεστε.

Η μέθοδος της “συμπίεσης”

Αυτή η μέθοδος απαιτεί από τη γυναίκα να πιέσει με τους πυελικούς της μυς το πέος του άνδρα στην βάση του και να διακόψει την κίνησή του, όταν καταλάβει ότι εκείνος είναι στο χείλος του οργασμού. Η ιδέα είναι να μειωθεί η στύση του συντρόφου σας μέσα από τη συμπίεση. Ακριβώς όπως και με τη μέθοδο “σταμάτα-ξεκίνα”, είναι καλό για τον άνδρα να το δοκιμάσει πρώτα και μόνος του, προτού το δοκιμάσετε ως ζευγάρι. Θυμηθείτε, κάθε τεχνική απαιτεί υπομονή και πολλή… εξάσκηση για να δώσει αποτελέσματα.

Τεχνικές ταντρικού σεξ

Δοκιμάστε και οι δύο να χρησιμοποιήσετε ταντρικές τεχνικές στο σεξ, ακόμη και όταν ο άνδρας πλησιάζει το “σημείο χωρίς επιστροφή”. Όταν πλησιάζει αυτό το σημείο, θα πρέπει να σταματήσει η διέγερση (δηλαδή, να τραβηχτεί προς τα έξω). Ακριβώς εκείνη τη στιγμή δοκιμάστε να συσφίξετε τους μυς στην πύελο και τον κόκκυγα, ενώ ταυτόχρονα χαμηλώνετε το πηγούνι σας στο στήθος (αυτό είναι σημαντικό, δεδομένου ότι αποτρέπει την ενέργεια να ανέβει πολύ ψηλά και να σας κάνει να αισθανθείτε μεγάλη ένταση). Θα πρέπει στη συνέχεια να ανασυντάξετε την αναπνοή σας και να συνεχίσετε πάλι κανονικά.

Προφυλακτικά με βενζοκαΐνη

Εδώ οι απόψεις διίστανται, αλλά αλλά τα προφυλακτικά με βενζοκαΐνη μπορούν να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση και να παρατείνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα για διάστημα περίπου πέντε λεπτών κατά μέσο όρο. Αυτά τα προφυλακτικά έχουν βενζοκαίνη στην άκρη τους, είναι ένα ήπιο αναισθητικό με μικρή επίδραση νάρκωσης. Αυτό δημιουργεί ένα “μούδιασμα” στη βάλανο, που μειώνει την σεξουαλική αίσθηση, μεν, αλλά καθυστερεί την σεξουαλική κορύφωση του άνδρα, δε. Μην ανησυχείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα απολαύσετε το σεξ. Και σε αυτή την περίπτωση, ο άνδρας μπορεί να δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο προφυλακτικό και κατά τον αυνανισμό του, προκειμένου να δει αν όντως τον βοηθάει να καθυστερήσει την εκσπερμάτιση.

Πηγή: http://www.everydayhealth.com