Ο… δεκάλογος του οργασμού [vid]

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
οργασμός
Ο οργασμός είναι η κορύφωση της σεξουαλικής πράξης και όσο συμμετέχει σε αυτόν το σώμα, άλλο τόσο και περισσότερο συμμετέχει ο εγκέφαλος.

Έχουν γραφτεί πολλά για τον οργασμό. Αποτελεί εδώ και δεκαετίες αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων, επειδή αφορά μία από τις βασικές ανάγκες του ανθρώπου: την σεξουαλική επαφή.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένες 10 σπάνιες και μοναδικές αλήθειες για τον οργασμό, οι οποίες έχουν επαληθευτεί επιστημονικά και θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό…

Περιεκτικά…

  1. Οργασμός και… ηρωίνη: Έρευνες δείχνουν πως όταν ένας άντρας εκσπερματώνει η περιοχή του εγκεφάλου που διεγείρεται είναι η ίδια με εκείνη που διεγείρεται όταν είναι υπό την επήρεια ηρωίνης! Γι’ αυτό και το σεξ (στόχος του οποίου είναι ο οργασμός) θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει εθισμό και αντιμετωπίζεται κλινικά.
  2. Οργασμός από διάφορα μέρη στο σώμα: Εκτός από τα γεννητικά όργανα, έχουν καταγραφεί περιπτώσεις οργασμού από ερεθισμό “άσχετων” μερών του σώματος. Οι έρευνες επάνω σε αυτό ξεκίνησαν επειδή άτομα με τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη (όπου διέρχονται χιλιάδες νευρώνες) ανέφεραν σεξουαλική διέγερση και οργασμό από ερεθισμό διαφόρων μερών του σώματός τους (πλύσιμο δοντιών, χτένισμα στα φρύδια και άλλα!…).
  3. Παυσίπονο: Έχει αποδειχτεί ότι ο οργασμός έχει καταπραϋντικές ιδιότητες σε περιπτώσεις πονοκεφάλου και ημικρανίας. Αυτό οφείλεται στην ορμόνη οξυτοκίνη που απελευθερώνει ο οργανισμός κατά τον οργασμό.
  4. Προστατεύει από τον καρκίνο: Έρευνες έχουν δείξει ότι αν ένας άντρας έχει οργασμό 21 φορές/μήνα (κατά μέσο όρο) τότε έχει αισθητά μειωμένες πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο στον προστάτη.
  5. Οργασμός και πόνος… ένα και το αυτό: Έχετε προσέξει ότι οι εκφράσεις του προσώπου στον οργασμό είναι όμοιες με εκείνες στον πόνο; Αυτό οφείλεται στο ότι όμοιες περιοχές του εγκεφάλου έχουν αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα κατά τον οργασμό και κατά τον πόνο.
  6. Πότε η μήτρα “ρουφάει” και πότε “απωθεί” το σπέρμα: Έρευνες έχουν δείξει πως, η λειτουργία της μήτρας μεταβάλλεται ανάλογα με το αν η γυναίκα είναι σε μέρες εμμήνου ρύσεως (περίοδος) ή όχι. Όταν δεν έχει περίοδο η γυναίκα, όταν φτάνει σε οργασμό, η μήτρα της τείνει να “ρουφάει” το σπέρμα κατά την διείσδυση. Αυτό κάνει πιο πιθανό για εκείνη το να μείνει έγκυος, την ώρα που έχει οργασμό. Αντίθετα, όταν είναι στις μέρες περιόδου της η γυναίκα, η μήτρα της απωθεί το σπέρμα του άντρα, την στιγμή που εκείνη φτάνει σε οργασμό.
  7. Αιδοίο και πέος είναι κατασκευασμένα από τον ίδιο αρχικό ιστό: Γι’ αυτόν το λόγο η αίσθηση του οργασμού σε άντρα και γυναίκα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Επίσης, η σπονδυλική στήλη και ο εγκέφαλος συνδέονται με το αιδοίο και το πέος μέσω των ίδιων νευρώνων.
  8. Οργασμός μόνο από τις… θηλές στο στήθος: Η διέγερση της θηλής και της ρώγας στο στήθος απελευθερώνει οξυτοκίνη, όπως και κατά τον οργασμό. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό μια γυναίκα να έχει οργασμό απλά και μόνο με τον κατάλληλο ερεθισμό στις θηλές της, χωρίς καν να συνοδεύεται από διείσδυση στον κόλπο της.
  9. Οργασμός κατά τον τοκετό: Επειδή τα τοιχώματα του αιδοίου διευρύνονται και συσπώνται κατά τον τοκετό, έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις οργασμού της γυναίκας την στιγμή της γέννησης του παιδιού της. Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν αναφορές γυναικών για οργασμό κατά την ούρηση, επειδή είχαν περάσει πολύ ώρα που κρατούσαν την ανάγκη τους αυτή. Η σύσπαση και ξαφνική χαλάρωση των πυελικών μυών, τις οδήγησε σε οργασμό.
  10. Οι άντρες προσποιούνται οργασμό: Το 67% των γυναικών προσποιείται συχνά οργασμό την ώρα του σεξ. Αλλά, ξέρατε ότι το ίδιο κάνει και το 28% των ανδρών; Και όμως είναι αλήθεια! Το πώς καταφέρνουν να γίνουν… πειστικοί, είναι μια άλλη ιστορία.