Έρευνα έδειξε πότε οι γυναίκες φτάνουν πιο εύκολα σε οργασμό, αλλά δεν θ’ αρέσει καθόλου στους άντρες…

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
οργασμό
Μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι ορισμένες γυναίκες ηλικίας μεταξύ 18 και 65 ετών έχουν οργασμούς μέχρι και 55 φορές τον μήνα. Δυστυχώς για τους άνδρες, αυτό σημαίνει ότι... λείπουν εντελώς από την εξίσωση!

Η μελέτη, που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες έχουν 32% περισσότερες πιθανότητες να έχουν οργασμό, όταν συνευρίσκονται σεξουαλικά με άλλη γυναίκα.

Οι ετεροφυλόφλες γυναίκες της έρευνας, κατά μέσο όρο, είχαν μόλις επτά οργασμούς σε διάστημα ενός μηνός, λιγότερους από ό,τι οι ομοφυλόφιλες γυναίκες στην ίδια μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την δρ. Kristen Jozkowski, διαπίστωσαν ότι αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες, που είχαν επίσημη σχέση με άνδρες, ανέφεραν ότι κάνουν σεξ συχνότερα από τις γυναίκες, που είχαν επίσημη σχέση με άλλες γυναίκες. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες στην έρευνα έκαναν σεξ περίπου 16 φορές τον μήνα, αν ήταν ετεροφυλόφιλες, έναντι 10 φορών τον μήνα, αν ήταν ομοφυλόφιλες.

Τι προκαλεί αυτή τη διαφορά; Σύμφωνα με τη μελέτη, η εξήγηση είναι απλή: “Το σεξ που περιλαμβάνει μια πιο ποικίλη σεξουαλική συμπεριφορά βοηθάει τις γυναίκες να έχουν περισσότερους οργασμούς”, δήλωσε η δρ. Jozkowski στην εφημερίδα The Sun.

Μερικές σημαντικές υποσημειώσεις για τα ευρήματα της έρευνας…

Πρώτα απ’ όλα, αν είστε γυναίκα αλλά δεν σας ελκύουν εξαρχής σεξουαλικά οι γυναίκες, είναι απίθανο να έχετε περισσότερους οργασμούς κάνοντας σεξ με άλλη γυναίκα. Δεύτερον, οι ερευνητές στην μελέτη ρώτησαν περίπου 2.300 γυναίκες στο δείγμα της έρευνας. Αυτό δεν είναι και το μεγαλύτερο δείγμα που υπάρχει, δεδομένου ότι οι γυναίκες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ωστόσο, η εν λόγω έρευνα “συμφωνεί” εν πολλοίς με εκείνα από μια πολύ μεγαλύτερη μελέτη, που δημοσιεύθηκε πέρυσι. Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ετεροφυλόφιλοι άντρες ανέφεραν πως “σχεδόν πάντα” φτάνουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ (στο 95% των… περιστάσεων), ακολουθούμενοι από τους ομοφυλόφιλους άνδρες (89%).

Αντιστοίχως, το 88% των αμφισεξουαλικών ανδρών και το 86% των ομοφυλόφιλων γυναικών, δήλωσαν ότι “σχεδόν πάντα” έχουν οργασμό στο σεξ.

Και εδώ ακριβώς εντοπίζεται κάτι προβλέψιμο: Μόνο το 66% των αμφιφυλόφιλων και το 65% των ετεροφυλόφιλων γυναικών ανέφεραν το ίδιο (ότι δηλαδή “σχεδόν πάντα” φτάνουν σε οργασμό), πολύ μικρότερο ποσοστό από τους άνδρες και τις ομοφυλόφιλες γυναίκες.

Η εξήγηση που δόθηκε σε αυτή τη μελέτη ήταν παρόμοια με τις προηγούμενες…

Σε σύγκριση με τις γυναίκες που έχουν λιγότερο συχνούς οργασμούς, εκείνες που έχουν οργασμούς συχνότερα ήταν πιο πιθανό:

  • να λαμβάνουν περισσότερο στοματικό σεξ
  • να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σεξ
  • να είναι πιο ικανοποιημένες από την σχέση τους
  • να συζητούν με τον/την σύντροφό τους αυτό που τις σεξουαλικές τους επιθυμίες
  • να επαινούν τον/την σύντροφό τους για κάτι που έκαναν στο σεξ και τους άρεσε
  • να καλούν στο τηλέφωνο, ή να στέλνουν email/sms κλπ στον/στην σύντροφό τους με σεξουαλικά προκλητικό περιεχόμενο
  • να φορούν σέξι εσώρουχα
  • να είναι πιο δεκτικές στο να δοκιμάσουν νέες στάσεις στο σεξ
  • να δοκιμάζουν την πρωκτική διέγερση
  • να πραγματώνουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις
  • να εκφράζουν ανοιχτά την αγάπη τους για τον/την σύντροφό τους κατά τη διάρκεια του σεξ

Αυτά αναφέρουν συνοπτικά οι ερευνητές στην εν λόγω μελέτη.

Βασικά, όσο μεγαλύτερη ποικιλία υπάρχει το σεξ, τόσο πιο πιθανό είναι οι γυναίκες να φτάσουν σε οργασμό.

Αυτό, δεν θα έπρεπε να αποτελεί κάτι… πρωτάκουστο σε κανέναν…

«Τα ευρήματά μας δείχνουν, ότι ορισμένα κλασικά σεξουαλικά σενάρια (π.χ. οι φαλλοκεντρικές επιθυμίες) συμβάλλουν στην εξήγηση της ανισότητας στην επίτευξη οργασμού ανάμεσα στις γυναίκες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άλλες γυναίκες) και σε εκείνες που έχουν σεξουαλική επαφή με άνδρες», αναφέρει χαρακτηριστικά η δρ. Jozkowski στην έρευνα.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Archives of Sexual Behaviour.

http://www.iflscience.com