Πέθανε η Τζέση Παπουτσή μετά από πολυήμερη νοσηλεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στη ΜΕΘ του ΓΝΑ "Γ. Γεννηματάς" άφησε σήμερα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα την τελευταία της πνοή η γνωστή ηθοποιός με τον πληθωρικό χαρακτήρα και το απαράμιλλο χιούμορ. Τα τελευταία χρόνια είχε διαγνωστεί με μηνιγγίωμα στον εγκέφαλο και μάλιστα είχε χειρουργηθεί την πρώτη φορά το 2011 σε νοσοκομείο της Σκωτίας. Τότε είχε αποδειχτεί καλοήθες.

Όπως αναφέρουν ωστόσο πληροφορίες του Iatropedia από το νοσοκομείο, η γνωστή ηθοποιός, παρουσίασε νέο πρόβλημα στον εγκέφαλο για το οποίο χειρουργήθηκε τελευταία φορά πριν από λίγα 24ωρα και το οποίο ήταν πολύ σοβαρότερο. Δεν συνήλθε ποτέ και όπως λέγεται, η υγεία της ήταν σε πολύ κακή κατάσταση τις τελευταίες ημέρες.

Η Τζέση Παπουτσή γεννήθηκε πριν από 62 χρόνια στην Αθήνα. Επί 20 και παραπάνω χρόνια δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο. Είναι παντρεμένη από τον Ιούνιο του 2008 με το συνάδελφό της και στιχουργό Γιάννη Μάνιο ενώ είχε υπάρξει στο παρελθόν παντρεμένη με τον Θάνο Καληώρα και έχουν αποκτήσει μάλιστα έναν γιο, τον 36χρονο σήμερα Γιώργο Καληώρα.

Τα μαύρα ρούχα

Σε συνέντευξή της το 2013 , όταν την ρώτησαν γιατί φοράει συνεχώς μαύρα, η αγαπημένη ηθοποιός είπε ότι τα φοράει ως ένδειξη αγάπης στο σύζυγό της Γιάννη -για την απώλεια της αδελφή του και της οικογένειας της σε τροχαίο δυστύχημα-. «Ναι φοράω και θα το κάνω για πολύ καιρό ακόμη. Ο Γιάννης αξίζει όχι μόνο αυτό το ελάχιστο πράγματα, αλλά πάρα πολλά ακόμη. Μου φέρθηκε με μεγάλη αγάπη στην πορεία της ζωής μας. Είναι ουσιαστικός σύντροφος. Είναι το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Συνεχίζω να πιστεύω και να σκέφτομαι ότι κάποιος λόγος υπήρχε για αυτή την τραγωδία. Ήταν μια πολύ αγαπημένη οικογένεια. Δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν να έμενε πίσω ένας από τους τέσσερις…», είπε χαρακτηριστικά.

Τι είναι το μηνιγγίωμα

Σε γενικές γραμμές είναι καλοήθης όγκος, δηλαδή αναπτύσσεται αργά και δεν εισχωρεί στον εγκέφαλο, απλά τον απωθεί.  Υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όμως κατά τις οποίες το μηνιγγίωμα μετατρέπεται σε κακοήθεια, δηλαδή διεισδύει στον εγκέφαλο και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς.

Γενικά, το μηνιγγίωμα συναντάται πιο συχνά σε γυναίκες μέσης ηλικίας. Ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμα και στα παιδιά.

Το μηνιγγίωμα εκδηλώνεται με :

• Νευρολογικά συμπτώματα, ανάλογα με την περιοχή του εγκεφάλου την οποία πιέζει πχ αδυναμία στο χέρι ή στο πόδι, ελάττωση της όρασης, δυσκολία στην ομιλία κλπ.
• Γενικά συμπτώματα ενός όγκου εγκεφάλου πχ πονοκέφαλο, ζάλη, εμετό
• Ψυχικές διαταραχές, αν βρίσκεται σε περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει το συναίσθημα και την προσωπικότητα, όπως πχ τα μηνιγγιώματα του μετωπιαίου λοβού .
• Επιληπτικές κρίσεις, είτε γενικευμένες είτε εστιακές.