Φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα κάνει “θαύματα” κατά της λεύκης

  • Iatropedia
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Dermatology, ένα φάρμακο που μέχρι σήμερα χορηγείτο κυρίως για την αντιμετώπισης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας (ΡΑ) είναι πολύ αποτελεσματικό ενάντια της λεύκης, της δερματικής πάθησης τοπικού αποχρωματισμού της επιδερμίδας.

Ο πιο διάσημος άνθρωπος που έπασχε από λεύκη ήταν ο “βασιλιάς της ποπ”, Michael Jackson.

Όπως αναφέρεται στην σχετική δημοσίευση της έρευνας, μια 53χρονη γυναίκα που είχε λεύκη στο πρόσωπο, τα χέρια και το σώμα, είδε τα σημάδια στο σώμα να αρχίσουν εξαφανίζονται και να επανέρχεται ο φυσικός χρωματισμός στην επιδερμίδα της, μετά από δύο μήνες χρήσης του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Η δραστική ουσία σε αυτό το φάρμακο ονομάζεται “tofacitinib citrate”. Μετά από πέντε μήνες χρήσης του φαρμάκου τα σημάδια στο σώμα της είχαν σχεδόν εξαφανιστεί, εκτός από πολύ λίγα σημεία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα ευρήματα τς έρευνας είναι ενθαρρυντικά, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι η 53χρονη δεν παρουσίασε παρενέργειες κατά τη λήψη του φαρμάκου. Ωστόσο, προσθέτουν, ότι δεδομένου ότι η μελέτη έγινε σε ένα και μόνον άτομο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του φαρμάκου της ΡΑ για την λεύκη.

http://time.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί να αντιμετωπιστεί δίχως φάρμακα η ρευματοειδής αρθρίτιδα;

Αρθρίτιδα: Ποια δίαιτα είναι η καλύτερη για εσάς