Iatropedia

Πόση χοληστερίνη και πόσες θερμίδες έχουν αυτά που τρώμε την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι μέρες των γιορτών και τα ειδικά εδέσματα, που καταναλώνονται και, μάλιστα, σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνα, για την υγεία μας.

Το αρνίσιο κρέας είναι πλούσιο, σε λίπος και, επομένως, πλούσιο, σε χοληστερίνη. Κάθε 100γρ. ψημένου αρνιού περιέχουν: 10 γρ. λίπος, 30 γρ. πρωτεΐνες, 400 θερμίδες και δίνουν στον οργανισμό μας, το μισό της ημερήσιας επιτρεπόμενης ποσότητας, σε χοληστερίνη.

Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε τις θερμίδες και τα ποσά χοληστερίνης, που καταναλώνουμε κατά κανόνα στο πασχαλινό τραπέζι:

ΤΡΟΦΗ ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ(mgr) ΘΕΡΜΙΔΕΣ
Αρνί 300 330 1.230
Κοκορέτσι 150 160 236
Αυγά (2) 150 675 220
Τυρί 100 72 304
Τσουρέκι 70 78 286
Σαλατικό 300 75
Ψωμί 50 109
Σοκολατένιο αυγό 100 10 529
ΣΥΝΟΛΟ 1.325 2.990

Πηγή: http://www.kepka.org