Iatropedia

Τί είναι το πρόβλημα υγείας που η Kate Winslet αποκάλυψε πως έχει (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά ακόμη και οι διάσημοι ηθοποιοί, που λάμπουν στο Χόλιγουντ, μπορεί να πάσχουν από όχι-και-τόσο-λαμπερά προβλήματα υγείας.

Η ηθοποιός Kate Winslet αποκάλυψε πριν λίγο καιρό στο διαβόητο σόου του Graham Norton στην βρετανική τηλεόραση ότι πάσχει από ακράτεια σε συνθήκες στρες, μια κατάσταση που προκαλεί διαρροή ούρων κατά λάθος, όταν το σώμα είναι κάτω από σωματική καταπόνηση, όπως στον βήχα, το φτέρνισμα, το γέλιο, την άρση βαρέων αντικειμένων ή την σωματική άσκηση.

“Δεν μπορώ να χοροπηδάω στα τραμπολίνα πια, γίνομαι… μούσκεμα”, είπε η Kate Winslet και πρόσθεσε: “Είναι φοβερό, ειδικά αν φοράς φούστα”!

Η Winslet σίγουρα δεν είναι η μόνη που έχει αυτό το πρόβλημα. Ο καθένας μπορεί να υποφέρει από ακούσια διαρροή ούρων, ιδιαίτερα (όπως στην περίπτωση της) αν είναι γυναίκα που έχει γεννήσει.

“Όποια έχει κάνει 1-2 παιδιά το ξέρει καλά, ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει (…) Είναι εκπληκτικό, δύο φτερνίσματα, είμαι μια χαρά. Στο τρίτο, πάει, game over”.

Τι πρέπει να ξέρετε για την ακράτεια

Ακράτεια ούρων είναι η απώλεια πλήρους ελέγχου της ουροδόχου κύστης. Είναι ένα κοινό και συχνά ενοχλητικό πρόβλημα. Η σοβαρότητα κυμαίνεται από κατά περίσταση διαρροή ούρων, όταν βήχετε ή φτερνίζεστε, στο να έχετε μια επιθυμία για ούρηση που είναι τόσο ξαφνική και ισχυρή ώστε δεν προλαβαίνετε να φτάσετε σε μια τουαλέτα εγκαίρως!

Εάν η ακούσια διαρροή ούρων επηρεάζει τις καθημερινές σας δραστηριότητες, μην διστάσετε να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Για τους περισσότερους ανθρώπους, μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, ή μια απλή θεραπεία, μπορεί να τους ανακουφίσουν, ή και να σταματήσουν την ακράτεια ούρων.

Ακράτεια ούρων: Συμπτώματα

Ακράτεια ούρων: Αίτια

Η ακράτεια ούρων δεν είναι μια ασθένεια, αλλά ένα σύμπτωμα. Μπορεί να προκληθεί από τις καθημερινές συνήθειες, υποκείμενες ιατρικές παθήσεις ή από άλλα σωματικά προβλήματα. Μια εμπεριστατωμένη αξιολόγηση από το γιατρό σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια είναι η ακριβής αιτία για την ακράτειά σας.

Προσωρινή ακράτεια ούρων

Ορισμένα ποτά/ροφήματα, τρόφιμα και φάρμακα, μπορεί να λειτουργήσουν ως διουρητικά, δηλαδή να ερεθίσουν την ουροδόχο κύστη σας και να αυξήσουν την παραγωγή ούρων. Αυτά περιλαμβάνουν:

Η ακράτεια ούρων μπορεί επίσης να προκληθεί από μια εύκολα θεραπεύσιμη ιατρική κατάσταση, όπως:

Επίμονη ακράτεια ούρων

Η ακούσια διαρροή ούρων μπορεί επίσης να είναι μια επίμονη κατάσταση που προκαλείται από υποκείμενα φυσικά προβλήματα ή αλλαγές, όπως:

http://news.health.com
http://www.mayoclinic.org