Iatropedia

Πασχαλινά αυγά: Πόσες μέρες μπορούμε να τα διατηρήσουμε εντός και εκτός ψυγείου

red easter eggs in a wicker basket on a wooden background with apple flowers aside

Μετά την περίοδο των γιορτών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας έχουν περισσέψει αρκετά αυγά από αυτά που βάψατε κόκκινα για το Πάσχα.

Τα βαμμένα βραστά αυγά που δεν φάγαμε στο πασχαλινό τραπέζι πρέπει να αποθηκευτούν σωστά, για να μπορούμε να τα καταναλώσουμε αργότερα με ασφάλεια και να αποφύγουμε τροφικές δηλητηριάσεις.

Πόσο καιρό, λοιπόν, μπορούμε να διατηρήσουμε τα πασχαλινά αυγά εντός και εκτός ψυγείου μετά τις γιορτές;

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), τα βραστά αυγά, είτε με κέλυφος είτε χωρίς, διατηρούνται στο ψυγείο έως και 7 ημέρες. Ωστόσο, προτείνεται να φυλάσσονται σε αεροστεγείς σακούλες που περιορίζουν τον αέρα, για να μειωθεί η ανάπτυξη τυχόν βακτηρίων.

Επίσης, ακόμη και αν τα καταναλώσετε μέσα σε μια εβδομάδα, αν το αυγό φαίνεται χαλασμένο ή μυρίζει, τότε καλύτερα να το πετάξετε και να μην το καταναλώσετε.

Διαβάστε επίσης: Αυγά: Πως να τα αποθηκεύσουμε και να τα καθαρίσουμε για να είναι ασφαλή

Από την άλλη, τα βραστά αυγά που μένουν εκτός ψυγείου και διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, αντέχουν μέχρι 2 ώρες. Ειδικά αν έχετε βγάλει το κέλυφος του αυγού, καλό θα ήταν να το καταναλώσετε το συντομότερο. Ακόμη κι αν ήταν στο ψυγείο, αν τα βγάλετε εκτός, θα πρέπει να τα καταναλώσετε μέσα σε λίγες ώρες.

Επιπλέον, η αμερικανική Υπηρεσία δεν συνιστά την φύλαξη των βραστών αυγών στην κατάψυξη.

Διαβάστε επίσης: Κόκκινα αυγά και τσουρέκι: Πόσες οι θερμίδες και πόσα να φάμε χωρίς να ρισκάρουμε την υγεία μας

Φωτογραφία iStock