Iatropedia

Πώς περνάει ο μέσος άνθρωπος τις 25.915 μέρες της ζωής του: Τροφή για σκέψη…

Κάποιες μέρες μας μοιάζουν “μεγαλύτερες” από άλλες. Κάποιες στιγμές νιώθουμε ότι οι ώρες δεν περνάνε με τίποτα και πως οι δυσκολίες που καλούμαστε να ξεπεράσουμε είναι ανυπέρβλητες.

Άλλες μέρες, πάλι, περνούν γρήγορα, σαν κόκκους άμμου που γλιστράνε μέσα από τα χέρια μας. Αυτές είναι συνήθως (και δυστυχώς) οι πιο ευχάριστες στιγμές.

Για να αποκτήσετε μια πιο γενική προοπτική, μια νέα μελέτη ρίχνει μια ματιά στην ζωή ενός μέσου ατόμου σε όρους καθαρών αριθμών. Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις πάνω από 9.000 ανθρώπων σε 9 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Μεξικού, της Ρωσίας, της Ν. Κορέας και της Ισπανίας. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν μερικά εντυπωσιακά στατιστικά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι 25.915 μέρες (71 έτη), ο μέσος άνθρωπος θα περάσει:

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία από την μελέτη:

Δείτε ένα ωραίο infogrpahic που βάζει όλους αυτούς τους αριθμούς σε περαιτέρω προοπτική:

Η μελέτη διεξήχθη από την Reebok σε συνεργασία με την παγκόσμιας εμβέλειας εταιρείας συμβούλων Censuswide. Σίγουρα, η Reebok είχε τους δικούς της εμπορικούς λόγους, για τους οποίους αναζήτησε αυτούς τους αριθμούς, αλλά τα τελικά αποτελέσματα είναι συναρπαστικά, ανεξάρτητα από το ενδιαφέρον κάποιου για… τα παπούτσια.