Iatropedia

Σημάδια εγκυμοσύνης: Τι θα νιώσετε κατά σειρά και για ποιον λόγο

Έχετε άγχος για το αν είστε έγκυος, ή όχι; Είτε η πολυπόθητη -για εσάς- απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι “ναι”, είτε είναι “όχι”, η πιο άμεση απόδειξη είναι το τεστ εγκυμοσύνης.

Αλλά, πολλά σημάδια εγκυμοσύνης προηγούνται κατά πολύ το πιο κλασικό απ’ όλα, την απώλεια της περιόδου. Γνωρίστε, λοιπόν ποια είναι τα σημάδια εγκυμοσύνης από τα πρώτα στάδια και γιατί συμβαίνουν.

Κλασικά σημάδια εγκυμοσύνης

Διαβάστε επίσης: Υπολογίστε τις γόνιμες μέρες σας με το μοναδικό online εργαλείο του Iatropedia.gr

Άλλα σημάδια εγκυμοσύνης

Τα ακόλουθα μπορεί να τα αντιμετωπίσετε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης:

Είσαι πραγματικά έγκυος;

Δυστυχώς, πολλά από αυτά τα σημάδια εγκυμοσύνης μπορεί να οφείλονται σε ένα σωρό άλλους παράγοντες και δεν είναι μοναδικά για την εγκυμοσύνη. Μερικά από αυτά μπορεί να υποδεικνύουν απλά ότι έχετε ασθενήσει, ή ότι η περίοδός σας είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Ομοίως, μπορεί και να μείνετε έγκυος, χωρίς να αντιμετωπίσετε πολλά από αυτά τα συμπτώματα.

Ωστόσο, αν χάσετε μια περίοδο και ταυτόχρονα παρατηρήσετε κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα, κάντε ένα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι, ή επισκεφτείτε τον/την γυναικολόγο σας, ειδικά εάν το τεστ εγκυμοσύνης είναι θετικό. Όσο πιο γρήγορα επιβεβαιωθεί η εγκυμοσύνη σας, τόσο πιο γρήγορα θα μπορείτε να ξεκινήσετε την κατάλληλη προγεννητική φροντίδα.

Πηγή: http://www.mayoclinic.org