Ο Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής

  • Ρούλα Τσουλέα
Κωνσταντινίδης
Διεθνής αναγνώριση για τον επιστημονικό διευθυντή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών και καθηγητή Χειρουργικής στις ΗΠΑ.

Νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής (CRSA), εξελέγη ο Δρ. Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, διευθυντής Γενικής, Ογκολογικής, Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Η σημαντική αυτή διεθνής αναγνώριση έλαβε χώρα κατά το Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής, που διεξήχθη 15-17 Σεπτεμβρίου 2023 στο Σικάγο. Τον Δρ. Κωνσταντινίδη ανέδειξαν ως νέο πρόεδρό τους το διοικητικό συμβούλιο και η γενική συνέλευση της επιστημονικής εταιρείας CRSA.

Ταυτοχρόνως, του ανετέθη η πλήρης επιστημονική ευθύνη της διοργάνωσης του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου «CRSA CONGRESS 2024», το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρώμη τον Νοέμβριο του 2024 και του οποίου θα προεδρεύσει.

Η εκλογή του Δρ. Κωνσταντινίδη τον καθιστά τον πρώτο Έλληνα χειρουργό επικεφαλής παγκόσμιας εταιρείας ρομποτικής χειρουργικής.

Η διεθνής αυτή αναγνώριση συμπίπτει με την επέτειο των 17 ετών εφαρμογής της Ρομποτικής Χειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών (Σεπτέμβριος 2006-2023). Έρχεται επίσης έπειτα από πολλές χιλιάδες επιτυχείς επεμβάσεις Γενικής Χειρουργικής, επιβραβεύοντας την εντυπωσιακή πορεία στο ταξίδι της Ρομποτικής Τεχνολογίας που πρώτη η ομάδα του Δρ. Κωνσταντινίδη ξεκίνησε το 2006 στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Έκφραση της ποιότητας του Ομίλου

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης, στην πρώτη ομιλία του ως προέδρου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί τεράστια χαρά και τιμή για εμένα η εκλογή μου στη θέση του προέδρου της CRSA. Μέσω της θέσης αυτής δεν αναγνωρίζεται μόνο η προσωπική μου σταδιοδρομία ως χειρουργού, αλλά ταυτοχρόνως εκφράζεται και η ποιότητα του Ομίλου μας. Η συμβολή των συνεργατών μου, Φώτη Αντωνακόπουλου, Πάνου Αθανασόπουλου, Άγη Ιωαννίδη, Μαρίνου Μακρή, Δημήτρη Φλίντρα, Ηλία Κανελλόπουλου, είναι τεράστια γι’ αυτό και τους ευχαριστώ ιδιαιτέρως!»

Και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, τον ηγέτη του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ Γιώργο Αποστολόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο Δρ Βασίλη Αποστολόπουλο, τον αντιπρόεδρο Χρήστο Αποστολόπουλο και την κυρία Τιτή Αποστολοπούλου για τη συνεχή και πολύ σημαντική για μένα ηθική και υλικοτεχνική υποστήριξη. Κυρίως, όμως, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εμπιστεύτηκαν την υγεία τους και τα χειρουργικά τους προβλήματα σε μένα και τους συνεργάτες μου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών».

Ο Δρ. Κωνσταντινίδης είναι επίσης επιστημονικός διευθυντής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, καθηγητής Χειρουργικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο (OSU), μέλος της ακαδημίας Academy of Master Surgeon Educators του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών και Governor του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.