Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συγκέντρωση υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
εμβολιασμός
«Από τους ήρωες και τα χειροκροτήματα φτάσαμε στο “εσείς φταίτε”»! Αυτό τονίζουν οι υγειονομικοί που τάσσονται ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης.

Η συγκέντρωση ήταν πολύ μεγάλη, με τους υγειονομικούς από Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Κατερίνη και Χαλκιδική, να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των μέτρων για τον εμβολιασμό. Πολλοί κρατούσαν πλακάτ και πανό, ενώ έριξαν τρικάκια.

Η Ελένη Μπακιρλή, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, τονίζει στο thesstoday.gr: «Είμαστε υπέρ του καθολικού εμβολιασμού αλλά κατά της υποχρεωτικότητας, ειδικά αυτή την εποχή, έτσι όπως τη θέτει η κυβέρνηση. Γιατί ξέρετε πως ήδη είμαστε στο τέταρτο κύμα, από 1 Σεπτεμβρίου θα γίνει για τρίτη φορά αναστολή αδειών όλων των υγειονομικών.

Των υγειονομικών που έχουν δώσει τη ζωή τους. Μάλλον είναι η αποθέωση της ατομικής ευθύνης. Στην ουσία σου λένε “φταις εσύ για τη διασπορά” γιατί δεν είσαι εμβολιασμένος. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι από την αρχή της πανδημίας εμείς φωνάζουμε και για εμβολιασμό και για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Όπως βλέπετε στο τέλος δε γίνεται τίποτα. Και μην αναρωτιέστε γιατί υπάρχουν υγειονομικοί οι οποίοι δεν θέλουν εμβολιασμό. Προσέξτε τα μέτρα που έχει πάρει μέχρι τώρα η κυβέρνηση».

Και προσθέτει: «Οι υγειονομικοί τόσο καιρό έχουμε κάνει αγώνες για μέτρα προστασίας. Δεν τους τα χαρίζουμε όλα αυτά». Σε ερώτηση σχετικά με το γιατί υπάρχουν υγειονομικοί που τάσσονται κατά του εμβολίου ενώ έζησαν την έξαρση της πανδημίας από την πρώτη γραμμή, απάντησε ως εξής: «Και οι νοσηλευτές είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας. Υπάρχουν πολλοί νοσηλευτές οι οποίοι έχουν ήδη νοσήσει, έχουν ήδη αντισώματα, αλλά δεν υπήρχε με κρατική ευθύνη σωστή ενημέρωση. Γι’ αυτό υπάρχει μια δυσπιστία. Από τους ήρωες και τα χειροκροτήματα φτάσαμε στο “εσείς φταίτε”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κικίλιας: Οι υγειονομικοί που αντιδρούν είναι κάποιοι συνδικαλιστές, μια ισχνή μειοψηφία

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Με παραπληροφόρηση δεν μπορούμε να πάμε μπροστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν