Στο Δελβινάκι της Ηπείρου το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ)

  • Γιάννα Σουλάκη
ΙΣΑ
Από το 2012 έως και σήμερα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ στέκεται δίπλα στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Αυτή τη φορά, οι γιατροί του βρέθηκαν στο Δελβενάκι της Ηπείρου.

Κοντά στους κατοίκους της Ηπειρωτικής Ελλάδας βρέθηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με τους εθελοντές γιατρούς του. Το κλιμάκιο του ιατρείου, βρέθηκε στις 19/9/2019 στο Δελβινάκι της Ηπείρου, μετά από πρόσκληση  της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, και υπό τις ευλογίες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κκ Ανδρέα, τον οποίο εκπροσώπισαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης πατέρας Νικόλαος Λιόλος ιατρός και με ο κ. Δημήτρης Καλλιακμάνης.

Κατά την διήμερη παραμονή του κλιμακίου στο Δελβινάκι συνολικά εξετάστηκαν 373 ασθενείς και πραγματοποιήθηκαν 98 triplex καρδιάς και ηλεκτροκαρδιγραφήματα από τον καρδιολόγο. Επίσης 75 υπέρηχοι και triplex αγγείων και ακόμα 13 test Pap από την γυναικολόγο, ενώ από την παιδίατρο κα Μελιάδου Ελένη εξετάσθηκαν 80 παιδιά, μεταξύ των οποίων ήταν, και παιδιά από τα παραρτήματα του ιδρύματος «Κιβωτός του Κόσμου» που φιλοξενούνται στην Κόνιτσα και στην Πωγωνιανή.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δώρισε ηλεκτροκαρδιογράφο στο εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Θεοτόκος» της Ιεράς Μητροπόλεως Κονίτσης.

Στο κλιμάκιο των γιατρών συμμετείχαν οι γιατροί: Ελένη Μελιάδου – Παιδίατρος, Ν. Καλλιακμάνη – Παθολόγος,  Θ.Ριζόπουλος – Καρδιολόγος, Ι.Κονιδάρης – Χειρουργός Αγγειολόγος, Ιζόλδη Χατζηγιάννη – Ορθοπεδικός, Μάρτα Αντίκο – Γυναικολόγος, Δ.Δημητρίου – Ουρολόγος, Μαρία Παλιατσέα – Ακτινολόγος, Μαρία Παιδονόμου – Βιοπαθολόγος, Άννα Παπαπροκοπίου – Φαρμακοποιός,

Το κλιμάκιο των γιατρών συνόδευαν και το ειδικό νοσηλευτικό προσωπικό, κυρίες Καλλιόπη Περρέα και Σούλα Πέτσα. Το κλιμάκιο επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και ο Δήμαρχος Πωγωνιανής και εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης και των τοπικών φορέων.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής από το 2012 έως και σήμερα στέκεται δίπλα στον άνθρωπο που έχει ανάγκη. Η οικονομική κρίση έχει επιφέρει δυσκολίες στον τομέα της υγείας και στους συνανθρώπους μας, έτσι παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας. Με αυτό τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια έχουμε φτάσει ως το τελευταίο άκρο της Ελλάδας τόσο της Ηπειρωτικής όσο και της Νησιωτικής. Όλοι οι εθελοντές του Ιατρείου προσέφεραν, προσφέρουν και θα εξακολουθήσουν να προσφέρουν της υπηρεσίες τους, σε αποστολές που προϋποθέτουν πολύ προσωπικό χρόνο και κόπο και για την σημαντική αυτή συμβολή τους ο ΙΣΑ, για μια ακόμη φορά τους ευχαριστεί θερμά».

Στο κλιμάκιο των Ιατρών παραχωρήθηκε όλος ο χώρος του Κέντρου Υγείας Δελβινακίου υπό την ευγενή προσφορά και διάθεση της Διευθύντριας ιατρού κυρίας Ξεκάρφωτου Μαρίας και του Διοικητικού Προϊσταμένου κ. Αριστοτέλη Βίλη, τους οποίους ο ΙΣΑ ευχαριστεί θερμά καθώς και όλο το προσωπικό του Κέντρου.