Σοβαρές ελλείψεις σε εμβόλια καταγγέλλουν από το Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

  • Iatropedia
Τις ελλείψεις σε εμβόλια που περιλαμβάνονται μάλιστα στο Πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού καταγγέλλουν σήμερα με κατεπείγουσα επιστολή τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΦ, τα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως τονίζουν στην επιστολή τους οι κ.κ. Λουράντος και Μακρυγιάννης, οι ελλείψεις πλήττουν κυρίως τα μικρά παιδιά και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να γίουν άμεσα κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης καθώς μπάινει σε κίνδυνο η δημόσια Υγεία.

Διαβάστε την επιστολή:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ

– Υπουργό Υγείας

κύριο Ανδρέα Ξανθό

– Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας

κύριο Ιωάννη Μπασκόζο

– Πρόεδρο ΕΟΦ

κυρία Αικατερίνη Αντωνίου

Κύριοι,

Επανειλημμένως έχουμε διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει τις ελλείψεις φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς.

Η εικόνα που επικρατεί στην ελληνική αγορά αλλά και η ενημέρωση που έχουμε από εταιρείες καταγράφουν ελλείψεις σημαντικές εμβολίων τα οποία είναι άκρως σημαντικά για την Δημόσια υγεία καθώς υπάγονται στο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Ενδεικτικά αναφέρονται εμβόλια των οποίων παρατηρείται έλλειψη στην αγορά και για αρκετά εξ αυτών δεν αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

Pentavac

Tetravac

Infanrix

Infarix – tetra

Boostrix – polio

Meningitec

Priorix

Priorix terra

Havrix

Varilrix

Εφιστούμε την προσοχή σας και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς κάθε εμπλεκόμενο προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά. Παρακαλούμε επίσης για την πληροφόρησή μας, προκειμένου να ενημερωθούν τα φαρμακεία όλης της χώρας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν