Συμβουλές διατροφής για τη Μεγάλη Εβδομάδα

  • Iatropedia
Η πιο δύσκολη περίοδος της νηστείας είναι η Μεγάλη Εβδομάδα αφού δεν νηστεύεται μόνο το κρέας αλλά και το ελαιόλαδο. Δείτε τι πρέπει να προσέξετε για να μην βάλετε σε κίνδυνο τη ζωή σας. Μπορεί να μην κάνατε νηστεία όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά για τη Μεγάλη εβδομάδα το πήρατε απόφαση. Τι πρέπει να προσέξετε

Σύμφωνα με τους ειδικούς διαιτολόγους τις ημέρες που νηστεύετε και το λάδι μπορείτε να το αναπληρώσετε με ταχίνι ή με την κατανάλωση ξηρών καρπών ή ελιών, τα οποία περιέχουν τα ωμέγα τρία καλά λιπαρά ιδιαίτερα οφέλιμα για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Η αποφυγή κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στερεί από τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά όπως είναι το ασβέστιο, το σίδηρο βιταμίνη 12και άλλα.

Για να μειώσετε τους κινδύνους βάλτε στη διατροφή σας

το μπρόκολο, το σπανάκι, το ταχίνι, αλλά και δημητριακά, που περιέχουν σίδηρο.

Μην παραλείπετε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C όπως πορτοκάλια, λεμόνια , πιπεριές και άλλα.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι αν αποφασίσουν να νηστέψουν οι έγκυες, οι μητέρες που θηλάζουν, όσοι έχουν αναιμία, οι έφηβοι, τα παιδιά και οι αθλητές.

Για να περιοριστούν οι οποίοι κίνδυνοι καλό είναι τα καταναλώνονται τροφές που περιέχουν ασβέστιο αλλά είναι νηστίσιμες όπως τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, η σόγια και τα προϊόντα της.

http://www.howtofast.net/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες τροφές έχουν βιταμίνη Β12;