Πρώτα η ψυχική υγεία: Ο Ρίκι Ρούμπιο σταματά το μπάσκετ

  • Iatropedia newsroom
Ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες, ο Ρίκι Ρούμπιο, αποφάσισε ότι η ψυχική του υγεία έχει προτεραιότητα.

Η είδηση έπεσε σαν «βόμβα»: ο Ρίκι Ρούμπιο ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από το μπάσκετ στα 32 του χρόνια προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ψυχικής υγείας που τον ταλαιπωρούν.

Ο ταλαντούχος παίκτης ζήτησε ιδιωτικότητα «με σκοπό να αντιμετωπίσω αυτές τις στιγμές και να είμαι έτοιμος να δώσω περισσότερες πληροφορίες, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή»

Ο Ρίκι Ρούμπιο δεν είναι ο μοναδικός επαγγελματίας αθλητής που έχει μιλήσει ανοιχτά για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει. Είναι από τους μόνος που σταματά την καριέρα του, όμως.

Ο διεθνής γκαρντ της Ισπανίας με επιτυχημένη πορεία στα παρκέ του ΝΒΑ με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, Γιούτα Τζαζ, Φίνιξ Σανς και Κλίβελαντ Καβαλίερς, ανακοίνωσε το Σάββατο (05.08.2023) ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση επικαλούμενος λόγους ψυχικής υγείας.

«Αποφάσισα να σταματήσω την επαγγελματική μου καριέρα για να ασχοληθώ με την ψυχική μου υγεία. Θέλω να ευχαριστήσω την Ισπανική Ομοσπονδία για όλη τη βοήθεια που έχω λάβει και για την κατανόηση της απόφασής μου.

Σήμερα η “ρόχα” έχει νόημα περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Σας ευχαριστώ.

Θα ήθελα να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μου με σκοπό να αντιμετωπίσω αυτές τις στιγμές και να είμαι έτοιμος να δώσω περισσότερες πληροφορίες, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή», ανέφερε στη δήλωσή του.