Προειδοποίηση του ΕΟΦ για «φάρμακο» για μυκητιάσεις που διατίθεται χωρίς άδεια

  • Ρούλα Τσουλέα
φάρμακο
Είναι το ίδιο «φάρμακο» για το οποίο υπέβαλλε μήνυση για εξαπάτηση των ασθενών, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Προειδοποίηση προς τους καταναλωτές να μην χρησιμοποιούν ένα «φάρμακο» για τις μυκητιάσεις που διακινείται μέσω διαδικτύου, απευθύνει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι το σκεύασμα FUNGENT δεν διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος. Παρ’ όλα αυτά διαφημίζεται ως «φάρμακο» με συγκεκριμένες θεραπευτικές ενδείξεις.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε να τον ενημερώσουν αμέσως σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν. Συνιστά επίσης να μην το χρησιμοποιήσουν.

Ο ΕΟΦ επισημαίνει ότι αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία. Και αυτό, διότι δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Διαβάστε ακόμα Μ. Παγώνη: Μήνυση από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ για προώθηση φαρμάκου με ψεύτικη συνέντευξή της

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο «φάρμακο» είχε καταθέσει προ μηνός μήνυση η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κυρία Ματίνα Παγώνη. Όπως ανέφερε στην καταγγελία της, επιτήδειοι είχαν χρησιμοποιήσει εν αγνοία της το όνομά της για να προωθήσουν το εν λόγω σκεύασμα. Η σχετική διαφήμιση είχε γίνει με «δημοσίευση κατασκευασμένης συνέντευξης». Έγινε επίσης με χρήση προσωπικών της φωτογραφιών, χωρίς τη γνώση και τη συναίνεσή της.

Ο ΕΟΦ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφία του συγκεκριμένου σκευάσματος, την οποία αναδημοσιεύουμε (κεντρική φωτό).