ΠΕΑΝΔ: Συλλεκτικό κόσμημα για την στήριξη παιδιών και εφήβων με διαβήτη τύπου 1

  • Ρούλα Τσουλέα
ΠΕΑΝΔ
Τα έσοδα από την πώλησή του θα ενισχύσουν την προσπάθεια για τη δημιουργία πολυχώρου  για τους ασθενείς.

Ένα συλλεκτικό κόσμημα δημιούργησε και διαθέτει η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), η οποία εφέτος συμπληρώνει 40 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στα παιδιά και ενήλικες με διαβήτη τύπου 1.

Πρόκειται για ένα χειροποίητο βραχιόλι, το οποίο κοσμεί μία καραμέλα – σύμβολο του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1. Η καραμέλα πλαισιώνεται από πολλές και διαφορετικές σε μέγεθος λωρίδες οικολογικού δέρματος, που αγκαλιάζουν τον καρπό και συμβολίζουν τη μοναδικότητα κάθε παιδιού. Στο εσωτερικό της καραμέλας αναγράφεται ο αριθμός 40, συμβολίζοντας τα 40 χρόνια της ΠΕΑΝΔ.

Το κόσμημα κυκλοφορεί σε χρυσή και ασημένια επιλογή και είναι κατάλληλο για άντρες, γυναίκες και παιδιά. Τα έσοδα από την πώληση του θα ενισχύσουν την προσπάθεια της ΠΕΑΝΔ για τη δημιουργία πολυχώρου  που θα αποτελεί το πρώτο σημείο αναφοράς για τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 και τις οικογένειες τους.

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 είναι μία αυτοάνοση, χρόνια πάθηση. Περισσότερα από 150 παιδιά διαγιγνώσκονται ετησίως με τη νόσο στη χώρα μας, ενώ οι πάσχοντες από αυτήν ανέρχονται συνολικώς σε περίπου 50.000.

Καμπάνια

Η Ελένη Τσολάκη, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, είναι για 2η συνεχή χρονιά το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του κοσμήματος, ως πρέσβειρα της ΠΕΑΝΔ για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Με την ευγενική αφιλοκερδή συμμετοχή της, επικοινωνεί με ιδιαίτερη ευαισθησία, τη σημαντικότητα του σκοπού, ενισχύοντας δυναμικά το μήνυμα της καμπάνιας.

Το συλλεκτικό κόσμημα κυκλοφορεί τον Νοέμβριο, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη. Διατίθεται προς πώληση από τις 20 Νοεμβρίου 2023 στην συμβολική τιμή των 14 ευρώ, από την αλυσίδα καταστημάτων της Galerie De Beaute σε όλη την Ελλάδα και από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Χαρακτηριστικά κοσμήματος: Η χρυσή καραμέλα είναι κατασκευασμένη από ατσάλι επιχρυσωμένο 24Κ και η ασημένια καραμέλα από επάργυρο ατσάλι. Τα λεπτά λουράκια και στα δυο σχέδια είναι από οικολογικό δέρμα.

Η εκστρατεία της ΠΕΑΝΔ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).