Με λεπτοσπείρωση διαγνώστηκε νεαρός στο Βόλο – Τι είπε ο πατέρας του

  • Ρούλα Τσουλέα
λεπτοσπείρωση
Ο νεαρός συμμετείχε σε καθαρισμό πλημμυρισμένου σπιτιού, φορώντας γαλότσες, γάντια και μάσκα.

Με λεπτοσπείρωση διαγνώστηκε ένας νεαρός άνδρας από τον Βόλο, ο οποίος συμμετείχε στον καθαρισμό πλημμυρισμένου σπιτιού στην Αγριά του νομού Μαγνησιάς. Ο νεαρός αρρώστησε την περασμένη εβδομάδα, ενώ πλέον νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο νεαρός πήγε στην Αγριά για να βοηθήσει στον καθαρισμό του σπιτιού ενός φίλου του. Καθ’ όλη τη διάρκειά του φορούσε γαλότσες, γάντια και μάσκα. Ωστόσο την επόμενη μέρα παρουσίασε πυρετό, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς η επώαση διαρκεί τέσσερις ημέρες.

«Δεν μας έδωσαν κάποια εξήγηση πως συνέβη αυτό. Μετά από το καθάρισμα του σπιτιού η μόνη επαφή που είχε ήταν, όπως όλοι μας, με το νερό της βρύσης», είπε.

Εκτός από πυρετό, ο νεαρός είχε επίσης πονοκέφαλο και συμπτώματα «σαν από κρύωμα». Τη δεύτερη μέρα του πέρασε ο πυρετός, αλλά επανεμφανίστηκε έπειτα από 3-4 μέρες.

«Πήγαμε σε ιδιώτη γιατρό που δεν εντόπισε κάτι και έτσι πήγαμε στο νοσοκομείο. Οι εξετάσεις που του έκαναν δεν έδειξαν κάτι, του έδωσαν αντιβίωση για τρεις ημέρες και μας είπαν ότι αν πάλι ανεβάσει πυρετό, να ξαναπάμε», συνέχισε ο κ. Μάγγος.

Διαβάστε ακόμα Λεπτοσπείρωση: Οι απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε

Πρώτα οι γαστρεντερίτιδες, μετά η λεπτοσπείρωση: Πώς αναπτύσσονται οι λοιμώξεις μετά τις πλημμύρες

Από την Κυριακή στο νοσοκομείο

Η αντιβιοτική αγωγή του νεαρού τελείωσε το περασμένο Σάββατο, αλλά την Κυριακή χρειάσθηκε να μεταφερθεί και πάλι στο νοσοκομείο, όπου τελικά έγινε εισαγωγή.

«Την Δευτέρα του πήραν αίμα και το έστειλαν για εξέταση που έδειξε τη λεπτοσπείρωση. Ωστόσο οι γιατροί μας διαβεβαιώνουν ότι πάει καλά», επισήμανε ο κ. Μάγγος.

Επιπλέον ευχαρίστησε τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου που έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στο παιδί του.

Η λεπτοσπείρωση είναι βακτηριακή λοίμωξη που μεταδίδεται από τα ούρα των τρωκτικών ή άλλων ζώων. Το υπαίτιο βακτήριο, που λέγεται λεπτόσπειρα, μπορεί να επιβιώσει για αρκετές ημέρες στο νερό και στο χώμα.

Διαβάστε ακόμα Θεσσαλία – Φ. Σερέτης: 32 γαστρεντερίτιδες και 86 νέες λοιμώξεις του αναπνευστικού – 1 θάνατος από λεπτοσπείρωση

Έως και τις 29 Σεπτεμβρίου 2023 είχαν καταγραφεί στη Θεσσαλία εννέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης. Ένας από τους ασθενείς είχε καταλήξει και δύο νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Φωτογραφία: iStock