Κορονοϊός – Μπουρλά: Μια νέα μετάλλαξη ίσως να είναι «ανθεκτική» στα εμβόλια

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Μπουρλά
Δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξει μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία θα είναι «ανθεκτική» στα εμβόλια, δήλωσε στο Fox News, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως αποκάλυψε ο Άλμπερτ Μπουρλά, η επιστημονική κοινότητα χρειάζεται τουλάχιστον τρεις μήνες για να προσαρμόσει το εμβόλιο σε κάθε νέα επικρατούσα μετάλλαξη του κορονοϊού.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή παγκοσμίως, οι επιστήμονές μας εξετάζουν προσεκτικά την επικινδυνότητά της και ερευνούν να δουν, αν αυτή η μετάλλαξη μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας», δήλωσε ο Μπουρλά.

Ο ίδιος κατά τη συνέντευξή του στο Fox News διευκρίνισε πως: «Έχουμε δημιουργήσει μια φόρμουλα, όπου μέσα σε 95 ημέρες από την ημέρα που θα εντοπίσουμε μια νέα επικίνδυνη παραλλαγή, θα είμαστε σε θέση να έχουμε ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο».

Την ίδια ώρα, η Ροσέλ Βαλέσκι αποκάλυψε τον μεγαλύτερο φόβο της ιατρικής κοινότητας: «Αυτά τα εμβόλια λειτουργούν πολύ καλά προστατεύοντάς μας από σοβαρές ασθένειες και θανάτους, αλλά η μεγάλη ανησυχία είναι ότι η επόμενη παραλλαγή που μπορεί να εμφανιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι ανθεκτική στα εμβόλιά μας».

Από το newsit.gr

φωτό: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: 12χρονος στην εντατική με COVID-19

Κορονοϊός: Τι συμπτώματα έχουν τα παιδιά από την μετάλλαξη Δέλτα

Κορωνοϊός: 29 φορές μεγαλύτερος ο κίνδυνος σοβαρής νόσου για τους ανεμβολίαστους