Αλληλοεπίρριψη ευθυνών μεταξύ Πολάκη – Κικίλια για το θάνατο της 52χρονης συζύγου του Ι. Μουρμούρα

Πολάκη
Ενώ η πολιτική αντιπαράθεση άνευ ορίων πάνω στον τραγικό θάνατο μιας γυναίκας δεν ενδείκνυται σε τέτοιες περιστάσεις, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, φαίνεται ότι δεν κατάφερε να αντισταθεί και απάντησε στις βολές του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με νέα μακροσκελέστατη ανάρτησή του στο facebook.

"...προσπάθησα να είμαι ευγενικός, αλλά σήμερα λόγω του θράσους και της ΑΓΝΟΙΑΣ που επιδεικνύει ο κύριος Κικιλίας ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ...." απείλησε ο Παύλος Πολάκης και παρέθεσε σειρά επιχειρημάτων απαντώντας στον Υπουργό Υγείας.

Να θυμίσουμε ότι η δημόσια αντιπαράθεση ξεκίνησε με ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook, όπου κατηγόρησε την νυν πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι δεν έσπευσε να σηκώσει ελικόπτερο από το Άκτιο, για την έγκαιρη μεταφορά της 52χρονης γυναίκας από τον Πύργο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της το απόγευμα του Σαββάτου, από ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.

Απαντώντας στον πρ. αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας, τον κατηγόρησε για μη επαρκή γνώση της διαδικασίας των αεροδιακομιδών, καθώς όπως τόνισε: "Δευτερογενείς αεροδιακομιδές δεν πραγματοποιούνται μεταξύ χερσαίων περιοχών"

Δείτε επίσης: Πυρ Κικίλια κατά Πολάκη για θάνατο της 52χρονης συζύγου του πρώην υφυπουργού

Απάντηση Πολάκη προς Κικίλια: "Εγώ ξέρω καλύτερα από εσάς..."

Ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να σηκώσει το γάντι. Με νεότερη ανάρτησή του υπογραμμίζει ότι ξέρει καλύτερα από τον υπουργό Υγείας τη διαδικασία των επειγόντων αεροδιακομιδών και παραθέτει νέα στοιχεία:

Δείτε τι απάντησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας:

"ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ!!
Μου απαντησε ο κύριος Κικιλιας στο ερώτημα που έθεσα χθες για το θάνατο της καθηγήτριας κατά τη διακομιδή της προς Γιάννενα από Πύργο στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε το ελικόπτερο του Ακτίου!
Λοιπόν, χθες προσπάθησα να είμαι ευγενικός σήμερα λόγω του θράσους και της ΑΓΝΟΙΑΣ που επιδεικνύει ο κύριος Κικιλιας ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ....
-Επειδή λοιπόν κύριε Κικίλια εγώ είμαι ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟΣ με το αντικείμενο της επείγουσας Ιατρικής και έχω σώσει εκατοντάδες ανθρώπους στη ζωή μου
-Επειδή ως υπουργός ενδιαφερόμουν σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ για τέτοια προβλήματα και πάντα ΕΔΙΝΑ ΛΥΣΕΙΣ (γιατί  ΞΕΡΩ την ουσία του θέματος και όχι μόνο τη διαδικασία), όταν η ολιγωρία, η ανεπάρκεια ή η γραφειοκρατία μπέρδευε τα πράγματα,
ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ :

  1. όταν εχεις ένα περιστατικό με τέτοια βαριά διάγνωση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην υποδομή υγείας που έχει μεταφερθεί , ψάχνεις και βρίσκεις το ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ προς τον υγειονομικό σχηματισμό που μπορεί να το αντιμετωπίσει. Κάνεις δηλαδή Scoop and Run και όχι stay and play, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ
  2.  Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο συντομότερος τρόπος ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ,το οποίο έμαθα πως δεν ήταν σε άλλο περιστατικό για να υπάρχει καθυστέρηση στην ανταπόκριση .(Θα πήγαινε το ελικόπτερο από το Άκτιο στην Ανδραβίδα και σε αυτό το χρόνο θα είχε μεταφερθεί το περιστατικό από τον Πύργο εκεί)
  3. Σε ποιο βιβλίο Ιατρικής ή σε ποιο νόμο γράφεται πως οι δευτερογενείς διακομιδές ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ;;; Τόση ασχετοσύνη πια;;;; Ποσά περιστατικά έχουν μεταφερθεί τα τελευταία μόνο καλοκαίρια από την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής προς νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής που επιχειρεί εκεί τα Παρασκευοσαββατοκύριακα του καλοκαιριού;; Ποσά περιστατικά από την ηπειρωτική Ελλάδα έχουν μεταφερθεί με εναέρια μέσα λόγω του επείγοντος της κατάστασης από νοσοκομεία της περιοχής προς νοσοκομεία των Αθηνών ;;; Ζητήστε από το ΕΚΑΒ να σας δώσει ονομαστικό κατάλογο !!
  4. Να σας ενημερώσω επίσης ότι το ελικόπτερο δεν πετάει στα 15.000 πόδια για να υπάρχουν Αιμοδυναμικά προβλήματα στο συγκεκριμένο περιστατικό από τις μεταβολές των πιέσεων κατά την πτήση, αλλά πολύ χαμηλότερα. Τέλος η ώρα θανάτου της Ασθενούς αναφέρεται πως ήταν 6.30 το απόγευμα στο ύψος της Άρτας έχοντας ξεκινήσει από τον Πύργο. ΔΗΛΑΔΗ υπήρχε άφθονος χρόνος με το ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ για να μεταφερθεί η ασθενής !!!!! (Εκτός αν στην Αριστοτέλους πλέον νυχτώνει Οκτώβρη μήνα από τις τρεις το μεσημέρι....)
  5. Για δε το πρόβλημα της ουσιαστικά Θωρακοχειρουργικής και δευτερευόντως Καρδιοχειρουργικής Πανεπιστημιακής κλινικής στην Πάτρα που μετά την αποχώρηση του προηγούμενου διευθυντή που ήρθε καθηγητής στο Αττικό, σταμάτησε να εφημερεύει για έκτακτα Καρδιοχειρουργικα, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ και τις αντιστάσεις και ανεπάρκειες του τοπικού κυκλώματος που δεν θέλει να λειτουργήσει εκεί η Κλινική. Για να μην τα λέω εγώ σας ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ και ελπίζω να το ολοκληρώσετε .
  6.  ΤΕΛΟΣ μήπως να ρωτήσετε αυτούς που σας συμβουλεύουν και γράψατε όλα αυτά τα απαράδεκτα και αβάσιμα (ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟΥΣ) γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε, αφού επιλέχθηκε οδική μεταφορά, η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ του Εκαβ της περιοχής που είχε μέσα ειδικευμένο γιατρό αλλά επιλέχθηκε απλό ασθενοφόρο με σύνοδο μη ειδικό γιατρό
    ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΩΡΑΣ και επαναλαμβάνω εμπλουτίζοντας παλαιότερη συμβουλή μου για διάβασμα-διάβασμα -διάβασμα και ενημέρωση-ενημέρωση-ενημέρωση για τις δυνατότητες του συστήματος επείγουσας μεταφοράς που σας παραδώσαμε .

    Παύλος Πολακης βουλευτής Συριζα Χανιων ,πρώην Αναπλ Υπ.Υγειας ,γενικός Χειρουργος-εντατικολόγος"

Δείτε επίσης - Τραγωδία με τη σύζυγο του Ι. Μουρμούρα: Οι εγκληματικές παραλείψεις από το 2017

Δείτε την ανάρτηση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν