Πλατφόρμα διαφάνειας και για την γλυφοσάτη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
εργαστήρια
«Η δέσμευσή μας για διαφάνεια παραμένει βασικό κομμάτι της αποστολής μας, καθώς προχωρούμε ως μία, ενιαία εταιρία».

Αυτό δήλωσε ο Liam Condon, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bayer AG και Πρόεδρος του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας (Crop Science).

Η Bayer ανακοίνωσε ότι θα συμπεριλάβει σύντομα περιλήψεις των μελετών ασφάλειας για τη γλυφοσάτη στην ειδική πλατφόρμα διαφάνειας. Αυτό το επόμενο βήμα θα σηματοδοτήσει την πρώτη επέτειο της Πρωτοβουλίας Διαφάνειας της εταιρείας, η οποία ξεκίνησε στις 7 Δεκεμβρίου 2017.

«Αναγνωρίζουμε ότι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη γλυφοσάτη, και είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε πρόσβαση στα δεδομένα ασφαλείας που σχετίζονται με την ουσία αυτή στην αποκλειστική μας πλατφόρμα διαφάνειας. Αυτή η πλατφόρμα θέτει νέα πρότυπα για τη συνέπεια και υπευθυνότητα στον τομέα αυτό και δεσμευόμαστε να τα χρησιμοποιήσουμε ως θεμέλιο για να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε επιστημονικές πληροφορίες με το κοινό».

Η πλατφόρμα της Bayer δεικνύει πως η διαφάνεια γύρω από τις μελέτες ασφάλειας για τη φυτοπροστασία μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τη δέσμευσή της στην ανοικτή επικοινωνία θεμάτων σχετικά με την επιστήμη και την ασφαλή χρήση των προϊόντων της , διατηρώντας συγχρόνως εμπιστευτικές πληροφορίες των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Αυτή η πρωτοβουλία αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως το «Best Public Outreach Program» στα Βραβεία Agrow 2018 για την επίτευξη της αριστείας στην ανακοίνωση πληροφοριών σχετικά με τα οφέλη των αγροχημικών και αγροτικών προϊόντων.

Εκτός από τις περιλήψεις μελετών για τη γλυφοσάτη, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στις 7 Δεκεμβρίου 2018, τον επόμενο χρόνο θα αναρτηθούν και οι υποκείμενες ερευνητικές εκθέσεις για την ασφάλεια που ανήκουν στη Bayer και υποβλήθηκαν κατά την αναθεώρηση που οδήγησε στην απόφαση ανανέωσης της άδειας κυκλοφορίας της ουσίας τον Δεκέμβριο του 2017.